Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Бюджет ? 0: що безкоштовно подивитися в Римі
Бюджет ? 0: що безкоштовно подивитися в Римі

У цій статті ми розповімо, що можна безкоштовно подивитися і зробити в Римі


Замовте безкоштовний тур по Риму
Так, не за всі оглядові екскурсії потрібно віддавати десятки євро. Є кілька безкоштовних пішохідних турів, під час яких можна подивитися цікаві пам'ятки Рима і дізнатися більше про історію міста.

    romefreewalkingtour.com/ - дві безкоштовні щоденні пішохідні екскурсії по центру Риму і околицях Колізею;
    www.newromefreetour.com/ - безкоштовна двогодинна піша екскурсія по центральній частині Риму на англійській мові;
    freetour.com/rome/free-night-tour-rome - безкоштовна екскурсія по вечірньому і нічному Риму з відвідуванням визначних пам'яток (стягується благодійний збір - € 3).

Оцініть велич Пантеону
Це культова будівля датується 125-м роком до нашої ери, але виглядає, як новеньке і вражає масштабом. Дивишся, а в голові звучить єдине питання: «Як вони це побудували?» Справа в тому, що купол Пантеону, по факту, нічим не закріплений. І є найбільшим неармованим бетонним куполом в світі.

Пориньте в атмосферу сучасного Рима на площі Навона
Це одна з найвідоміших міських площ, де вирує життя. Тут гуляють місцеві і туристи, творять вуличні художники і виступають талановиті музиканти. А ще на площі просто зашкалює кількість пам'яток на квадратний метр. Тут знаходяться палаци, церкви, фонтани, а також найцікавіші археологічні об'єкти.
Прогуляйтеся по Іспанських сходах

Ця розкішна барочна сходи складаються з 135 ступенів і вважається однією з найкрасивіших в світі. Саме біля її підніжжя місцеві часто призначають зустрічі.
Сидіти на Іспанських сходах зараз заборонено, але гуляти по ній - завжди будь ласка.
Зачекіньтесь на Іспанської площі

Спустившись сходами Іспанських сходів, ви потрапите на популярну серед туристів площа італійської столиці - Іспанську. Називається вона так, бо на її території з XVII століття розміщується іспанське посольство.
На площі завжди аншлаг, незалежно від дня тижня і сезону, але не побувати в цьому місці не можна.
Киньте монетку в фонтан де Треві

Монети кидають на багатство, на любов і просто для того, щоб повернутися в це чудове місто. До речі, римська адміністрація повідомила, що фонтан де Треві «заробляє» більше, ніж середній музей міста. У день туристи закидають у воду близько € 3000..
Ця пам'ятка Риму не тільки виконує бажання і радує око, але також має практичну цінність. У фонтані є окреме місце, де всі бажаючі можуть набрати питну воду.

Пориньте в атмосферу Трастевере
Жвавий район Трастевере гуде до пізньої ночі. Місцеві жителі і туристи відпочивають на тутешніх мальовничих вуличках і площах, засідають в затишних атмосферних ресторанчиках. Приєднуйтесь!
Прогуляйтеся уздовж набережної річки Тібр

Пройдіться вздовж однієї з найбільших річок, помилуйтеся крученими мостами і нависають вздовж набережної платанами.
Відвідайте Апельсиновий сад

Звідси відкривається один з найкрасивіших видів на місто. Апельсиновий сад в Римі - нетривіальне місце для прогулянок і відпочинку. А які тут виходять фото!

Загляньте в єврейське гетто
Цей колоритний квартал усіяний майстернями ремісників, кошерними пекарнями і популярними тратторії. Тут ви зможете спробувати смачний фалафель в життя.
Сфотографуйте архітектуру району EUR

EUR розшифровується як Esposizione Universale di Roma (Квартал всесвітньої виставки). Цей великий комплекс ділових будівель збудували за наказом Муссоліні в рамках підготовки до проведення всесвітньої виставки (як усім відомо, вона не відбулася).

Квартал буквально напханий цікавими будівлями. Родзинкою району є Палаццо справи СІВІТА дель Лаворо, шедевр італійського раціоналізму, відомий як Квадратний Колізей.
Побувайте в римських базиліках

Навіть, якщо ви нерелігійна людина, включіть в список must-see базиліки в Римі. Ви будете в захваті від краси інтер'єрів.
Санта-Марія-Маджоре

Це одна з найдавніших церков в Римі (перший камінь заклали в 352 році н.е.) і єдина, яка зберегла свій первісний вигляд майже повністю.
Стеля базиліки покритий золотом, яке було першим привезено з Америки на кораблях Колумба, а різнокольоровий мармурова підлога складається з плит різних кольорів, що утворюють химерні форми у вигляді різних геометричних фігур.

Piazza di S. Maria Maggiore, 42.
Базиліка Святої Пракседи

Ця базиліка IX століття знаменита фресками, мозаїками і християнськими реліквіями. У храмі можна пройти повз капели святого Зенона. Вона прикрашена дивовижною мозаїкою, створеної візантійськими майстрами.

Via di Santa Prassede, 9.
Церква Сан Луїджі деї Франчезі

У базиліці Сан Луїджі деї Франчезі зберігаються справжні скарби - оригінальні роботи пензля Караваджо: «Мучеництво святого Матвія», «Покликання апостола Матвія» і «Святий Матвій і ангел».
Базиліка Сан-П'єтро-ін-Винколи

Базиліка Святого Петра у Ватикані

Не можна не відвідати цей архітектурний шедевр, над яким свого часу працювали Мікеланджело, Рафаель, Берніні і Браманте. У головну католицьку святиню вхід безкоштовний, але будьте готові відстояти кілометрову, в прямому сенсі слова, чергу. Але це, безумовно, того варта. Усередині собор вражає і гармонією пропорцій, і багатством оформлення - тут маса статуй, вівтарів, надгробків, безліч творів мистецтва. Серед найбільших шедеврів базиліки - мармурова «П'єта» Мікеланджело і «Балдахін» Берніні.

Досліджуйте віллу Боргезе

Це найбільша зелена зона в місті, просто дивовижний ландшафтний парк. Названий він на ім'я старовинної вілли Боргезе, яка є центральним об'єктом римського оазису. У парку вас чекають затінені пішохідні доріжки, затишні куточки для пікніків і відразу кілька відмінних музеїв.

Відвідайте музеї Риму з безкоштовним входом

Ваш бюджет обмежений, але доторкнутися до історії і до прекрасного сильно хочеться? Вашій увазі римські музеї, які можна відвідати за «спасибі»:

    Будинок-музей П'єтро Каноніка на віллі Боргезе.
    Музей наполеонівської епохи;
    Будинок-музей Маріо працюю;
    Галерея Національної Академії Святого Луки;
    Музей сучасного мистецтва Карло Білотті;
    Музей античної скульптури Джованні Барракка;
    Театральний музей Буркард;
    Музей Бонкомпаньі-Людовизи;
    Музей художника Хендріка Андерсена.



У певні дні вхід вільний навіть в топові пам'ятки Вічного міста. Запам'ятовуйте, а краще - зберігайте:

    Колізей, Палатин і Римський Форум; перша неділя місяця.
    Музеї Ватикану; останню неділю місяця, а також день туризму (27 вересня).
    Щотижнева аудієнція Папи; щоранку середовища.
    Палаццо Монтечиторіо; перша неділя місяця.
    Всі державні музеї; перша неділя місяця.

У безкоштовні дні черги в ці місця, зрозуміло, будуть величезними, так що приходьте раніше.

Послухайте музику і подивіться кіно

Тим, кому до душі музика духовна у виконанні симфонічного оркестру або капели, а також органні концерти, варто уважніше придивлятися до оголошень на стінах соборів і церков. Як правило, кілька разів на місяць у святинях проходять безкоштовні музичні вечори.

Для поціновувачів класичної музики в Квірінальському палаці щонеділі проходять безкоштовні концерти в Капелі Паолина у виконанні симфонічного оркестру. Подивитися програму вечора і забронювати місце, можна тут.

Відпочити душею можна і в Будинку джазу. Там час від часу влаштовують вечори з вільним входом. Коли найближчі безкоштовні дні, дізнавайтеся на сайті Будинку.

І, звичайно ж, безліч безкоштовних концертів, музики всіх жанрів і стилів можна відвідати під час свят: на Різдво, Великдень і День Риму (21 квітня). Дізнатися про інші безкоштовних заходах в місті можна тут.

Ті, хто люблять кіно і часто приїжджають в Рим, знають, що кожне літо на острові Тіберіна проходять покази знаменитих італійських (і не тільки) фільмів під відкритим небом. Тут збирається і молодь, і більш доросла аудиторія.

А з настанням холодів все перебираються в Будинок кіно, де періодично влаштовують безкоштовні покази італійських кінострічок. Також тут зустрічі з авторами.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber