Верх
____________Головна arrow ПЛЯЖ arrow Греція arrow Грецькі міста
Грецькі міста

Афіни – місто, на яке греки полюбляють скаржитись, що воно дуже дороге, дуже забруднене і що тут дуже багато народу. Близько 40% всієї Греції (5 мільйонів чоловік) живе тут, примушуючи місто тріщати по швах. У Афінах 150 тисяч таксі, але дуже важко знайти вільне, а на вулицях стільки корків, що здається, що всі п'ять мільйонів афінян мають машини. Олімпійські ігри 2004 року значно змінили місто. Готелі були відремонтовані, музеї оновлені, відкритий новий аеропорт, а куполоподібний Олімпійський Стадіон із сталі і скла став однією з визначних пам'яток міста. Що найважливіше, маршрути суспільного транспорту були розширені і протягнуті до Афінського метро, сяючі нові станції метрополітену були обладнані як міні-музеї, що виставляють ті археологічні знахідки, що були знайдені при спорудженні підземки.

Швидше за все, Ви захочете побачити «ту саму прославлену Грецію», що символізується, мабуть, краще всього Парфеноном, прекрасними статуями і вазами в Національному Археологічному музеї, але не упустіть шансу просто погуляти по місту. Можливо, кращі моменти Вашого відпочинку будуть проведені в маленькому кафе за чашкою густого солодкого напою, яким греки називають каву, або в прогулянці по Плаке, коли, заблукавши там, Ви отямитеся в тінистому дворі перед старою церквою або пам'ятником, про існування якого Ви і не підозрювали.

Афіни завжди володіли унікальним шармом, живий характер міста щороку притягує десятки тисяч відвідувачів. Вуличні ринки, таверни, покриті виноградом, сувенірні стійки і стародавні пам'ятники поряд з новими спорудами – все це утворює те, що чверть греків називає домівкою. Велику частину визначних пам'яток можна обійти пішки, вони розташовані в центральному районі, навколо Акрополя. Прогулянки пішки – кращий спосіб увібрати в себе атмосферу Афін.

Афіни отримали своє ім'я на честь Афіни, богині мудрості, яка по легенді виграла це місто як приз в поєдинку з Посейдоном. Історія міста налічує декілька тисячоліть, і Афіни по праву вважаються колискою західної цивілізації, тут зародилися демократія і філософія, мистецтво і архітектура. Після класичного золотого століття, в яке жили Сократ, Платон і Арістотель, місто пережило занепад в середні віки, тоді Афіни були невеликим містом з декількома тисячами жителів, розташованим в барвистій області, зараз цей район відомий як Плака. Друге народження Афіни пережили в 1834 році як столиця незалежної Греції.

Салоніки

Салоніки – друге за величиною місто Греції і столиця грецького регіону Македонія. Місто Салоніки було засноване в 315 г до н.е. королем Македонії Кассандром, що назвав його на честь своєї дружини, сестри Олександра Великого. Салоніки лежать в низовинній місцевості, оточеній невисокими пагорбами і виходять на бухту затоки Термайкос. Не дивлячись на те, що місто є одним із старих в Європі, сьогодні він є жвавим і сучасним центром, ще привабливішим, ніж Афіни, з широкими авеню, пареннями і площами. У 1917 р. велика частина міста була зруйнована сильною пожежею і згодом відновлена. У місті немає багатоповерхових будинків і хмарочосів – їх будівництво було припинене внаслідок того, що дана місцевість схильна до землетрусів. Це означає, що і місцеві жителі, і відвідувачі міста можуть насолоджуватися прекрасним видом побережжя прямо з міських вулиць. Основні площі Салоніків - Площа Свободи і Площа Арістотеля, розташовані в районі побережжя, де вишикувалися в ряд кафе і ресторани, зазвичай переповнені граючими дітьми або просто гуляючими перехожими.

Найзнаменитішим символом міста вважається Біла Башта, яка спочатку була частиною міської стіни. Хоча сьогодні вже не біла, вона як і раніше велично підноситься на набережній по сусідству з археологічним музеєм, що вважається одним з кращих в Європі. З кафе, розташованого на вершині башти, відкривається живописна панорама на місто і порт. Місто, що довгий час знаходилося під владою оттоманського правління, зберегло численні візантійські церкви і музеї, де можна познайомитися з візантійським мистецтвом і предметами матеріальної культури того часу. У Салоніках також зберігається спадок ранніх християнських общин, зокрема, знамениті монастирі сусідньої гори Атос.

Пляжі на території затоки Салоніки досить сильно забруднені, проте, люди в них купаються. Відносно чистими вважаються пляжі в околицях Перея і Айя-тріада, розташовані уподовж бухти, в 16-24 км. на схід від Салоніків. Місто по-справжньому прокидається з настанням темноти, коли здається, ніби все населення вийшло від душі розважитися. Місто переповнене численними барами і клубами, які вистачило б на два таких міста, як Салоніки, і, проте, всі вони заповнені до межі і відкриті щодня. Тут круглий рік проходять численні театральні заходи, концерти класичної і сучасної музики, а також осінній культурний фестиваль.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber