Верх
____________Головна arrow ПЛЯЖ arrow Хорватія arrow Хорватія
Хорватія
Хорватія - середземноморська держава, розташована в Центральній Європі. На відносно невеликій території країни розташовується сім національних парків, три з яких - в гірському регіоні, а чотири - на морському побережжі. Півострів Істрія лежить на самому заході країни, на межі з Італією. Це один з найзнаменитіших курортних районів Адріатики, знаний за свої унікальні курортні можливості "Істрійськая рівьера". Це 430 км. прекрасного побережжя, чудовий клімат (пляжний сезон - з травня по жовтень), чистісіньке море і багатюща історія.

хорватіяСередньовічне місто Ровінь вважається перлиною Істрії. Місто знамените своїм барокковим собором Св. Еуфімії (1736 р., 57 м. висоти - найбільша будівля Істрії) з могилою святої і дзвіницею, на вершині якої знаходиться бронзова скульптура Св, що обертається., і показує напрям вітру. Франциськанський монастир і церква (XVIII в.) на вулиці де Амікис містять багату бібліотеку і музей. Цікаві мощені вулиці старого міста, прекрасний Акваріум (1891 р.), Краєзнавчий музей на площі Тіто, розважальний центр "Монві", лісовий парк Пунта Корренте (1890 р.), замок барона Хюттеродта на о. Св. Андрія (сьогодні тут розміщений шикарний готель), ворота старого міста - Св. Бенедикта, Портик і Святі Перехресні Ворота, а також арочний портик "Балбієв люк" (XVII в.) на місці старих воріт. Навколо міста розташовані 22 красивих острови, які відомі як одні з центрів пляжного відпочинку і нудизму країни.

Центр раннього християнства - місто Пореч. У старому місті безліч визначних пам'яток - руїни двох римських храмів, гордість міста - собор Ефразіан (VI в., внесений до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО) з прекрасною візантійською мозаїкою, стародавня вулиця Декуманус з розташованими на ній Краєзнавчим музеєм в барокковому палаці, римськими храмами Нептун і Великий Храм (один з найбільших на Адріатиці), не менш стародавня вулиця Кардо Максимус і залишки оборонних споруд - Кругла, П'ятикутна і Північно-східна башти. Напроти бухти Пореч лежить о. Светі-никола (Св. Миколи) - один з перших курортів регіону із старим маяком (1402 р.) і прекрасними пляжами.

Пула - найкрупніше місто Істрії, В старому місті привертають увагу безліч музеїв і руїни римських споруд, що добре збереглися, - амфітеатр Арена (I в. до н. е.), римський театр з комірами (II в. н. е.), римські стіни, Тріумфальна арка Сергиевац (арка Сергия, 27 р. до н. е.) і храм Серпня. Також цікаві Стара Ратуша (1296 р.), візантійський мавзолей (VI в.), франциськанська церква (1314 р.) з музеєм фресок і мозаїки, а також розташований у венеціанській фортеці (XVII в.) Історичний музей і Археологічний музей з прекрасним садом скульптур.

хорватіяДалмация розташована в центральній частині хорватської Адріатики і тягнеться вузькою смугою на 375 км. від протоки Кварнер до бухти Котор. Піщаних пляжів в Далмациі практично немає (виключення - район Цавтата), більшість пляжів мають або сходинки в скелі, або спеціальну плиту-понтон. Та зате море настільки чисте, що в деяких місцях водяться морські їжаки (рідкісне явище в північному середземномор'ї), а по кількості "Блакитних прапорів" (щорічно присуджуваний приз за чистоту побережжя) країна упевнено тримає європейське лідерство.
Задар, головне місто північної Далмациі, був заснований ще римлянами, а з 1409 р. належав Венеції. Приголомшливі укріплення (XVI в.) все ще захищають місто з боку суші, але основні визначні пам'ятки зосереджені навколо церкви Св. Мучеників, побудованої в IX в. на руїнах римського форуму. У бенедіктінськом монастирі розташований хороший Музей церковного мистецтва, також привабливі собор Св. Анастасії (XIII в.), франциськанський монастир, церкви Св. Крсевана, Св. Петра, Св. Симуна і Св. Міховіла. Широку популярність мають Археологічний музей Задара напроти церкви Св. Мучеників, прекрасний Національний музей за "Морськими комірами", Морський музей і Етнологічний музей в старій сторожовій башті (1562 р 
 
Спліт - друге за величиною місто Хорватії, серце Середньої Далмациі і найважливіший транспортний вузол країни. Старе місто (III в. до н. е.) лежить на південній стороні високого півострова, західну частину якого займає обширний парк. Головна визначна пам'ятка міста - квадратна фортеця Дворца Діоклетіана (III в.) з білого каменя, з якого, власне, і "виріс" Спліт, і який вважається одним з цікавих римських пам'ятників в Європі. Обов'язково слід відвідати площу Перистиль, над якою підноситься неороманська башта Собору, відкритий купол Вестибюля, Золоті і Срібні ворота, перебудований з мавзолею Діоклетіана Кафедральний собор (VII в.) з саркофагом Св. Дує, покровителя Спліта, храм Юпітера, готичну венеціанську Ратушу (XV в.) і венеціанську башту (XV в.).

На південний-схід Спліта лежить найцікавіший археологічний об'єкт країни - руїни стародавнього міста Салону - столиці римської провінції Далмация. На території Салони до цих пір збереглися стародавнє християнське кладовище Манастіріне і базіліка Каплюк (V в.), маленький баптістерій з внутрішніми колонами, водопровід уздовж внутрішньої сторони старої кріпосної стіни, суспільні лазні, Ворота Цезаря (I в. н. е.), величезний Амфітеатр (II в. н. е.) і археологічний музей Туськулюм з цікавими скульптурами в стінних нішах.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber