Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Пора на острови: 5 островів України, які тебе здивують
Пора на острови: 5 островів України, які тебе здивують
острів Джарилгач. Це не просто острів.


острів Джарилгач

Це не просто острів. Це національний природний парк і найбільший острів України. По один бік від нього розташувався лиман, по іншу - Чорне море. На Джарилгач запросто можна дістатися на катері з таких популярних курортів Херсонської області як Скадовськ і Залізний Порт, а з Лазурного і зовсім можна дійти пішки.
Головна визначна пам'ятка Джарилгача це, звичайно, природа - тут близько 200 лиманних озер, водяться рідкісні види птахів, а до берегів острова часто підпливають дельфіни.
Врахуй, що на острові немає інфраструктури, тому все найнеобхідніше бери з собою - воду, їжу, сонцезахисний засіб і все, що вважатиме за потрібне. Зупинитися з ночівлею або на кілька днів можна в кемпінгу або в бунгало.

Острів Хортиця

Легендарний острів, на якому в XVI столітті волинський князь Дмитро Вишневецький організував Запорізьку Січ. В даний час це місце, яке вмить перенесе тебе на кілька століть назад і занурить у вир історії.
Тут можна побувати в кінному театрі, дізнатися в місцевому музеї, як була влаштована життя козаків, прокотитися по острову на велосипеді, помилуватися на Запорізьку ГЕС і просто провести чудовий день на свіжому повітрі. Вартість відвідування комплексу: дорослі - 48 грн; діти, студенти, пенсіонери, інваліди - 24 грн; діти дошкільного віку і учасники бойових дій - безкоштовно.
Бирючий острів
Насправді, це не такий вже і острів, а частина Федотової коси, що знаходиться в Кирилівці на північному заході Азовського моря. До 1929 року можливості потрапити на острів по суші не було, тому Бірючий і правда був островом. Зараз же самостійним островом він стає тільки в розпал штормів.
Острів є частиною Азово-Сиваського національного парку. Що цікаво, в кінці XX століття його почали заселяти екзотичними тваринами і флорою. Частина з них запозичили із заповідника «Асканія-Нова», так що тепер тут цілком можна зустріти оленів, ланей, єнотовидних собак, рідкісні види птахів і безліч інших представників фауни.
Проблема лише в тому, що заповідник складається з двох частин, одна з яких закрита. Варіантів, як туди потрапити два - простий і для тих, хто не шукаємо легких шляхів:
Там можна побувати в рамках екскурсії;
Отримати спеціальний пропуск Херсонського лісового господарства.

В цілому, тут тебе чекає умиротворений відпочинок далеко від цивілізації, поряд із заповідною зоною і можливість відчути себе Робінзоном - для сімейної поїздки і всіх, хто любить усамітнення це просто чудове місце.

острів Зміїний
На відміну від всіх вищезазначених, цей острів врядли назвеш туристичним. Це по праву одне з найбільш незвичайних і важкодоступних місць України. Прославився Зміїний територіальним скандалом, в центрі якого опинився: Румунія наполягала на тому, що це не острів, а скеля, але міжнародний суд вирішив інакше і закріпив за Зміїним статус острова.
Чому Зміїний? Так острів прозвали тому що сильною течією Дунаю до берега острова прибивало річкових вужів. У минулі часи, коли островом володіла Румунія, на острові розташовувалася в'язниця, c 1948 по 2006 рік тут була військова база, але потім її перенесли, що зробило острів більш доступним для відвідування. Зараз острів входить в підпорядкування сільської ради Вилкове, а на його території проживає 30 осіб (взимку разом менше).

Якщо готовий (-а) відчути себе Робінзоном Крузо і побувати на Зміїному, врахуй, що дістатися до нього непросто. Спочатку потрібно доїхати до містечка Вилкове в Одеській області, а звідти на судні «Ластівка». Головне його завдання - постачання острова провіантом. Відправляється корабель щочетверга і стоїть на рейді до неділі. Туристичні цілі не передбачені, так що про поїздку потрібно домовлятися безпосередньо з капітаном, звернувшись в підприємство «Острівне» в Вилково. Вартість такої поїздки договірна. Додатково до цього, потрібно буде отримати дозвіл від прикордонної служби.

острів Березань

А цей острів знаходиться в 8 км від Очакова і входить до Національного історико-археологічний заповідник «Ольвія». Він і Зміїний - єдині справжні материкові острови на півночі Азово-Чорноморського басейну.
Деякі дослідження стверджують, що саме острів Березань став прототипом пушкінського острова Буян з «Казки про царя Салтана».
Потрапити на острів можна з розташованих поруч сіл, наприклад, з Рибаківка. Звідти щодня відправляються екскурсії на острів на катері, але записуватися на них потрібно заздалегідь.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber