Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow «Вишиваний шлях»: 5 незаїждженими місць України
«Вишиваний шлях»: 5 незаїждженими місць України
Що таке Вишиваний Шлях?

«Вишиваний шлях»: 5 незаїждженими місць України
Що таке Вишиваний Шлях?

Це соціальний некомерційний проект, спрямований на розкриття туристичного потенціалу України, на популяризацію внутрішнього туризму і активного відпочинку. «Вишиваний Шлях» - це унікальний туристичний маршрут, який проходить з Ужгорода в Слов'янськ через 11 областей України та сотні туристичних об'єктів.
1. Наскальний місто-фортеця Тустань в селі Урич

Про цю фортеці раніше я не зустрічала жодної інформації і дуже здивувалася, коли побачила перед собою величезні скелі, спрямовані в синє небо.

З IX століття за воротами міста вирувало життя: свого часу Тустань була найзахіднішої точкою Київської Русі і виконувала роль не тільки фортеці, але і митниці. Через ворота наскального міста проїжджали купці з сіллю, які прямували до Дрогобича. Сіль була дуже цінним товаром і прирівнювалася за вартістю до золота. «Тут стань» - за легендою, саме ці слова говорили охоронці фортеці купцям, перш ніж пустити їх.


Фортеця була дерев'яною і багато разів атакували ворогами. Зараз туристи можуть побачити залишки стіни, коридори, колодязі, печери і, звичайно ж, багатовікові скелі. Сама фортеця не збереглася.

Тут проходить щорічний фестиваль давньоруської та середньовічної культури «Ту Стань!»

Мене дуже вразили скелі і вид з них: на території цього міста, канув в історію, відчувається атмосфера минулих битв. А зараз по обидва боки від скель розкинулися ліси і пагорби.



Ціна квитків: комплексний квиток, куди входять відвідини древнього наскального городища Тустань, Музею історії Тустані та церкви Святого Миколая, коштує 40 грн.
Де знаходиться: в селі Урич Львівської області, недалеко від курорту Східниця. Сюди можна дістатися автобусом зі Стрия, Трускавця та Сколе, або пішою прогулянкою зі Східниці за 2 години.

2. Місто Кременець

Кременець - невелике місто в Тернопільській області. Він не такий популярний і відвідуваний, як Львів чи Ужгород, але дуже затишний і з великим туристичним потенціалом.

Про це місто я чула дуже мало і була здивована, коли в ньому побувала - думаю, ви теж будете приємно здивовані його різноманітністю.

Симпатичний центр міста з костелом і старовинної бібліотекою, своя замкова гора з руїнами замку Бонни, катакомби, безліч легенд, Кременецькі гори і єдина в Україні дерев'яна санно-бобслейна траса - цього міста є чим вас зайняти на 2-3 дня.

Колись Кременець називали «Волинськими Афінами», так як тут був найбільший освітній центр. Бібліотека з Кременецького ліцею дала старт бібліотеці Київського університету ім. Т. Шевченка, раніше - університету Святого Володимира. У бібліотеці були зібрані найважливіші першодруки та перші рукописні книги на той час, а особливою гордістю були книги, датовані до 1500 року, і оригінали Острозької Біблії. У Кременці посадили ботанічний сад, довгі роки вважався одним з кращих в Російській імперії. Пізніше його також перевезли до Києва, і він дав початок ботанічному саду ім. Академіка Фоміна. Кременецький ботанічний сад в нинішній час також залишився - там можна подивитися на колекцію троянд, український ківі або на стародавні дерева віком по 600-700 років.



У місті є Кременецький замок, який нерозривно пов'язаний з ім'ям Бони. Бона була міланської графинею, яка ніколи не жила в Кременці, але її персона оточена легендами. Подейкують, що вона часто таємно приїздила до Кременця вдаватися до любовних утіх. А ще її вважали чаклункою, адже у неї були родинні зв'язки з самим румунським графом Дракулою і, за словами людей, вона ніколи не старіла, скільки б їй не було років.

Для любителів гострих відчуттів тут є санна траса, на якій тренують спортсменів - але покататися на ній можуть всі бажаючі. Сезон катання відкритий з квітня по жовтень, кататися можуть як дорослі, так і діти. Санки розвивають швидкість до 112 км / год - заряд адреналіну забезпечений! Вартість такого задоволення - 200-300 грн.

Де знаходиться: в Тернопільській області. Можна дістатися маршрутками з Рівного, Тернополя чи Києва.

3. Стародавнє городище Стільсько на Львівщині

І про цей об'єкт я не здогадувалася, поки перед очима не виникли маленькі будиночки, як з фільму «Володар кілець». «Українська Хоббітанія» - так іноді називають це городище.

Згідно хронік істориків і археологів Стільсько було найбільшим містом Київської Русі, що перевищує в 25 раз по площі древній Київ часів князя Володимира. З VII століття тут селилися люди, облаштовували місто і вели торгівлю. Місто було великим і важливим торговим центром на шляху в мусульманський світ. А жителів цього міста називали «білими хорватами».

Біля підніжжя міста протікала річка Колодниця. Система з десятків водяних шлюзів регулювала рівень води в річці і давала можливість невеликим судам просуватися вгору за течією. Зараз же важко повірити в те, що тут ходили кораблі, влаштовувалися торги і приносили жертви богам у величезного жертовного каменю.

Про колишню могутнього місті нагадують лише невеликі будиночки в скелях, камінь «Диравец», на якому, за припущенням археологів, стояла статуя Перуна, безліч печер і древнє святилище - печера «Лоно Матері».

Тут годі й шукати воріт, кас або паркану. Кожен бажаючий може побродити по території стародавнього городища, зниклого ще в IX столітті. Головне запастися водою і силами - територія величезна, а до найближчої інфраструктури далеко.


Де знаходиться: городище Стільсько знаходиться у Львівській області, недалеко від міста Миколаїв. Дістатися можна маршруткою зі Львова, або ж їхати від траси у напрямку до Дуброві, зупинитися на кінцевій маршрутки в Дуброві.

4. Замок Сент-Міклош в Чинадієво

Гарний замок в Закарпатській області, про який ще пару років тому ніхто і не підозрював. Навіть місцеві жителі вважали це місце звалищем. Але так було до тих пір, поки не з'явився художник-ентузіаст Йосип Бартош. Разом з волонтерами він зробив з колишнього звалища справжню перлину і тепер тут проходять фестивалі, влаштовуються лицарські бої, оточені романтичними легендами.


Головним чином замку є княгиня Ілона Зріні. Ця жінка прославилася своєю боротьбою проти австрійської корони і була єдиною жінкою, що отримала грамоту від турецького султана. Місцем її оборони був мукачівський замок «Паланок», а в Чинадієво вона приїжджала по любовним справам - тут Ілона Зріні зустрічалася з графом Імре Текелі.

Зараз замок не повністю реконструйований, а й те, що ми можемо бачити, вражає. У замку два поверхи з шістьма кімнатами, є таємні ходи між стінами, невелика картинна галерея з картинами, автором багатьох з них є сам покровитель замку - Йосип Барташ. Є й підземні проходи, але, на жаль, вони поки закриті.

Тут можна піти на екскурсію по замку, а найромантичнішим і вразливим особам можна замовити весільну церемонію, вінчання чи лицарський церемоніал. Господарі планують відреставрувати спальню княгині Зріні, щоб молодята могли проводити в замку і свою першу шлюбну ніч.

Вартість: вхід і екскурсії безкоштовні
Де знаходиться: в селищі Чинадієво. Можна дістатися поїздом до Ужгорода, станція називається «Пансіонат Карпати» - звідси на маршрутці за 15-17 грн ви зможете доїхати до замку. Також можна доїхати автобусом з Мукачева за 15-20 грн.

5. Дубенський форт

Це місце більше знають за назвою Тараканівський форт. З кожним роком він стає все популярнішим і все більше автобусів приїжджають сюди на екскурсії. Але, тим не менше, не всі про нього знають, і я б віднесла його до списку «незаїждженими місць».

Форт будувався в 1870-1890 роках і в період декількох воєн служив оборонної точкою. У гарнізоні в мирний час тут розміщувалося до 500 осіб, а у воєнний - до 2000! Незважаючи на те, що пройшло вже багато років, про самому форте відомо зараз трохи фактів і історики-археологи продовжують вивчати його. Офіційно тут налічують 105 кімнат, але це тільки ті, що збереглися. А всього їх було значно більше.

Форт за розмірами величезний. Тут можна гуляти не одну годину - але гуляти на самоті досить небезпечно. Можна провалитися в старі кімнати, забрести в зарості отруйного плюща або загубитися в лабіринтах. До того ж багато об'єктів уже обвалюються і ходити під склепіннями теж небезпечно. Тому при можливості, звичайно ж, краще йти сюди із знаючими людьми.
Форт ніким не охороняється і нікому не належить. Тому його стан плачевний, а навколо все заросло травою. Але вид його все ще вражає!

Де знаходиться: недалеко від села Тараканів, Дубенського району. Громадського транспорту прямо до форту немає. Можна доїхати маршруткою з Дубна до траси, а звідти пішки близько 3 км до форту.

Не обов'язково їхати за тридев'ять морів, щоб побачити щось цікаве і незвичайне! Подорожуйте і вивчайте Україну!

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber