Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Все, що вам потрібно знати для поїздки в Норвегію
Все, що вам потрібно знати для поїздки в Норвегію
Природа - головна визначна пам'ятка Норвегії

Все, що вам потрібно знати для поїздки в Норвегію

Природа - головна визначна пам'ятка Норвегії

Якщо плануєте подорож до Норвегії, то Осло можна і обійти стороною в своєму маршруті, так як must-see в цій скандинавській країні - природа, перш за все - фіорди. Щоб повною мірою відчутно їх велич і унікальність, варто їхати в район міст Берген і Ставангер - центр нафтовидобутку країни. Скелясті виступи Троллтунга ( «Мова троля») і Прекестулен ( «Кафедра проповідника»), камінь Кьерагболтен (Kjeragbolten) подарують незабутні враження на все життя. Мальовничі гори, ліси з казковим квітами, струмками, річками - це все про Норвегію.

Під час польоту в Берген я бачила прекрасний краєвид: фіорди, гори і рибні промисли в море сіруватого кольору. Населення 5-мільйонної країни (в одному тільки Києві така чисельність населення) розкидано по маленьким, затишним містах, таким як Берген, Ставангер, Олесунн, а Осло серед них виглядає мегаполіс з масою цікавих місць для міського відпочинку і музеїв.
Країна тролів

17 травня в Норвегії відзначають День Конституції. У цей день норвежці надягають Традиційну одяг, які часто передаються з покоління в покоління, і прогулюються вулицями міст.
Коріння норвезької культури слід шукати в традиціях вікінгів, середньовічної «епосі величі» і сагах, а фольклор багатий легендами в тролів. Складається враження, що норвежці від малого до великого знають про тролів все, аж до найменших подробиць, і часом навіть самі вірять в їх існування. Вирізані з дерева фігурки тролів - улюблений об'єкт народного промислу. У тутешній горах і скелях кажуть, що це тролі, звернений в камінь, наприклад: Тролльтінди, Тролльхальм, Тролльхейм, Йотунхейм і багато інших.


Що потрібно спробувати?

У цій «рибної» країні потрібно пробувати свіжу, тільки що Приготовану рибу - лосось. Також тут популярні оселедець, тріска, сардини, скумбрія. Цінителі гастрономічний туризму неодмінно знайдуть багато несподіваних страв, серед яких бараняча голова (Smalahove) або Заброда форель (Rakfisk). Якщо ж такі ласощі вам не до смаку, то раджу спробувати солодкий коричневий сир бруност, його їдять з хлебцами і часто додають ягідний соус, холодні бутерброди з рибою (Smorrebrod), різдвяне вафельний печиво (Krumkake).



Незважаючи на відсутність в раціоні великої кількості овочів, норвезька кухня вважається однією з найбільш корисних у світі, а не даремно жителі Скандинавії славляться довголіття і міцне здоров'я.
Куди піти і що подивитися?

Одне з найулюбленіших місць відпочинку в норвежців і гостей міста Осло - це скульптурний парк Вігеландспаркен. Перше, що спадає на думку, - Фрейд би плакав! Але, спостерігаючи деякий час за норвежцями, я відзначила їх легке ставлення до всього природного, в тому числі і до оголення тіла. Напевно, в цьому можна знайти пояснення їх переважне атеістічно і безмірної любові до природи.

НЕ поступається в популярності і красуня Опера - Норвезька національний театр опери та балету, Який розташувався в сучасному архітектурному будівлі-шедеврі.



Якщо говорити про музеї, то ось найцікавіші в Осло:

Норвезька етнографічний музей під відкритим небом. Тільки тут ви зможете поринути в часи вікінгів, пройтися по вулиці ХХ століття і відвідати середньовічний будинок. Тут живе дух норвежців, і в кожному міліметра відчуваєш любов до природи, чому б коштувало повчитися і нам.


Музей полярного корабля «Фрам». Тут відчуваєш себе справжнім випробувач-полярником, тому що можеш доторкнутися до всього, що є на кораблі, і спробувати представить труднощі героїв-першовідкривачів в суворих полярних експедиції. Якось відразу замислюєшся і усвідомлюєш ціну великих географічних і наукових досліджень, які проходили в нестерпні морози -50 ° C і більше. І як після цього в холодні зимові ранку лежать під ковдрою?!


Музей «Кон-Тікі», навпаки, відправив мене в тихоокеанські подорожі разом з мандрівником Туром Хейердалом і його командою. Колорит і унікальність музею просто захоплюють. Тим більше, що майже всі можна відчути на дотик.

Місцеві та їх звичаї

Слід визнати, що деякі стереотипи щодо норвежців небезпідставні. Норвежці досить «холодні», прямолінійний, дотримуються принципів рівноправності в усьому між жінками і чоловіками. Норвежка може образитися, якщо чоловік притримає для неї двері або запропонує допомогу. У сім'ї обоє батьків беруть відпустку по догляду за дитиною. Пара також однаково розділяє між собою домашні обов'язки і фінансові справи. І навіть після розлучення дитина порівну живе і з батьком, і з матір'ю (тиждень / тиждень). Часто чоловіки навіть судяться з жінками за право виховання дитини нарівні з жінками.

 

ТОП-5 речей, які потрібно зробити в Норвегії, щоб відпочинок запам'ятався:

Відчути себе володарем світу на одному з фіордів.
Порадувати себе свіжою рибою, самостійно виловивши її на рибалці.
У п'ятницю ввечері увірватися в нічне життя і побачити, як відпочиває норвезька молодь.
Поніжитися під ласкавим норвезьким сонцем на даху Опери Осло.
Закохатися в Норвегію, щоб повернутися сюди знову.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber