Верх
____________Головна
Світ без туристів: як змінилася планета на карантині і що нам з цим робити
Грандіозний експеримент «Світ без туристів» все ще триває. Його результати - очевидні, але важливі відкриття, які можуть розвинути в нас культуру усвідомлених подорожей. Це поняття з'явилося в противагу овертурізму, тобто надмірного туризму, коли від величезного напливу іноземців страждають місцеві жителі, історичні локації, флора і фауна.

Відкриття № 1: черепахам і пандам без нас добре

Швидше за все в новому світі адаптувалися дикі тварини. На денних вулицях вже з'являлися шакали в Тель-Авіві, зграї чайок в Лондоні, пуми в Колорадо, корови в Нью-Делі. Так, корів в Індії шанували завжди, але вони не гуляли поруч з офісами іноземних корпорацій, по нічними клубами і торговими центрами. Нові сусіди не дуже доброзичливі: в курортному аргентинському місті Мар-дель-Плата морські леви гарчать на собак, перекривають проїжджу частину і навіть намагаються кусати перехожих.

Але особливо оживають найпопулярніші туристичні локації - звичайно ж, пляжі. У провінції Таїланду Крабі їх зайняли комодські варани, на півдні Філіппін прибережні води заповнили тисячі томатних медуз, а на пісок індійського штату Одіші вийшли морські черепахи, щоб відкласти більше 90 мільйонів яєць. Раніше це було неможливо через натовпів туристів.

Навіть в межах національних парків і заповідників порядок життя змінюється: тварини виходять зі своїх укриттів днем, більше гуляють і відпочивають прямо на проїжджій частині. Ну і хто ж не чув про панд в гонконгському зоопарку, які спарилися вперше за 10 років спільного життя? Панди вкрай рідко дають потомство в неволі, так що це справжня подія.

Сфера туризму часто відтісняє місцеву флору і фауну або використовує як атракціон для туристів. І те, що відбувається прямо зараз може задати правильні питання, а головне - вже змінює стан справ. Наприклад, в Таїланді ще в кінці березня звільнили 78 слонів через відсутність туристів. Господарі табору пообіцяли, що тварини більше не будуть катати людей і почнуть нове життя в парку. Для тайських слонів карантин - це єдина можливість отримати «відпустку» від дерев'яних і металевих сідел.

Історичне рішення прийняли в Китаї - зі списку сільськогосподарських тварин виключили собак. Тепер їх не можна вживати в їжу ні туристам, ні місцевим. А в місті Шеньчжень під заборону внесли і приготування кішок. Тільки вдумайтеся: в країні щорічно з'їдають близько 10 млн собак і 4 млн кішок (за оцінками Гонконгської групи захисту тварин Animals Asia).

Відкриття № 2: повітря чистіше, коли ми сидимо вдома

На вулиці міст повернувся ще один незвичайний гість - чисте повітря. Найкраще це показали колажі «до і після» від інформаційного агентства Reuters. Фото зроблені в Мілані, Венеції, Джакарті (Індонезія) і Ісламабаді (Пакистан). «Після» - це середина квітня.
Супутникові знімки підтверджують, що з кожним днем ​​карантину дихати планеті трохи легше. Почав відновлюватися озоновий шар Землі, навіть над Китаєм, де зміг - величезна проблема. Взагалі, логіка проста: чим суворіше в країні карантинні обмеження, тим сильніше зменшуються шкідливі викиди і поліпшується стан води і повітря. Наприклад, в Парижі якість повітря вперше досягло показників 40-річної давності, а у Венеції вода в каналах стала кришталево чистою - в ній навіть видно зграї рибок.
На півночі Індії місцеві змогли побачити Гімалайський хребет на відстані більше 160-ти км. Через якості повітря це було неможливо раніше.
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber