Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Визначні місця Чернівців: що подивитись за 24 години
Визначні місця Чернівців: що подивитись за 24 години
Буковинський романс: пам'ятки Чернівців, романтична атмосфера і захоплюючі прогулянки по місту. Місто Чернівці є історичним центром Буковини та одним з ключових культурних центрів Західної України. У ХІХ столітті місто перебувало у складі Австро-Угорської імперії, тому всі спадщина і елементи культури тодішньої Європи збереглися тут по нинішній час. Недарма кажуть, що Чернівці - маленький Париж. У місті майже 700 пам'яток та об'єктів культурної спадщини, з яких 25 - загальнонаціонального значення.
Найвідоміша вулиця міста носить ім'я Ольги Кобилянської, раніше вона називалася Панською. Побутує красива легенда, що раніше тротуари біля цієї вулиці підмітали букетами троянд. Недалеко розташований краєзнавчий музей, аптека-музей, старовинні Німецький і Польський народні будинки, а також безліч ошатних магазинчиків і кафе.
Далі дорога з вулиці приведе тебе до чернівецької Ратуші на Центральній площі. Панно біля пам'ятника Шевченку розповість про першу історичну згадку  про Чернівці.
Міська ратуша на Центральній площі - це дуже цікаве місце, яке ми тобі рекомендуємо відвідати. Будівлю почали споруджувати в 1843 р. під керівництвом інженера Адольфа Марина і архітектора Андреаса Микулича, саме тому Ратуша побудована в кращих європейських традиціях.
З балкона на вежі, який раніше служив в якості пожежного дозору, відмінно видно старе місто. У наш час щодня рівно о 12:00 тут розігрується справжня вистава - на всі чотири сторони міста звучить мелодія «Марічки», яку грає трубач у буковинському народному костюмі.
Художній музей на Центральній площі міста - одна з найбільш вишуканих пам'яток модерну в Центрально-Східній Європі. Будівля побудована за проектом віденського архітектора Губерта Гесснера. Цікаві експозиції музею і краса інтер'єрів, вітражі, ліпнина, скульптура анітрохи не поступаються самій будівлі.
Далі по Університетській вулиці можна дійти до Резиденції митрополитів Буковини і Далмації - однієї з найвидатніших пам'яток Чернівців, яка включена в список об'єктів всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО і, по праву, вважається візитною карткою Чернівців.
Споруджена резиденція в 1864-1882 році за проектом архітектора Йосефа Главка завдяки зусиллям єпископа Євгена Гакмана. Вона складається з трьох корпусів: головного, духовної семінарії разом із церквою Трьох Святителів, пресвітерія  у дусі еклектики з переважанням елементів візантійського та романського стилів. Будівлю було відзначено на Всесвітній виставці в Парижі.
Сьогодні тут знаходяться корпуси Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
Головний православний храм Чернівців - Кафедральний собор Святого Духа вражає своєю красою і величчю. Над його будівництвом трудилися і віденський архітектор А. Ролль, і А.Марін, і Й. Главка. Будівництво велося протягом довгих років, оздоблювальні роботи та розпис стін здійснювали віденські фахівці.
Радимо подивитися і легендарний будинок-корабель, який знаходиться на площі Святого Хреста у Чернівцях. За переказами, будинок побудував багатий торговець в подарунок братові, який був моряком і дуже ностальгував по кораблях. Як би там не було, будівля дуже цікава і гарна!
Рекомендуємо також покататися на кареті, відвідати Музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської, площі Філармонії та Турецької криниці, помилуватися квітами в Ботанічному саду, покуштувати вишуканих страв буковинського краю, а також просто прогулятися по вуличках і парках Чернівців.
Чернівці - чудове і цікаве місто, з усіма пам'ятками якого неможливо ознайомитися за 24 години, тому ми постаралися вибрати найцікавіші з них.
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber