Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Незвіданий Іран: чому вам варто побувати в цій країні
Незвіданий Іран: чому вам варто побувати в цій країні
Довгий час Іран був закритий для іноземців, складна віза і надуманий страх зробили цей напрямок непривабливим для туризму.

 Сьогодні Іран - це незаймана східна краса, яка, хоча і «ховається під паранджею», але вабить і кличе з розпростертими обіймами. Ось як мінімум 5 причин по яким вам варто відвідати цю країну:

1. Культура

Іранці зуміли зберегти свою культуру. Так, з арабським світом є багато спільного, але ще більше відмінностей. Ви будете вражені кількістю і красою мечетей, величезними східними базарами, запахом спецій і безліччю інших речей. В одному місті можна сходити і в мечеть, і в вірменську православну церкву, і в зороастрийский храм. І всі ці релігії мирно співіснують, проявляючи повагу один до одного.

2. Безпека

Незважаючи на наші стереотипи про небезпеки на Близькому Сході, тероризмі і релігійних фанатиків, Іран на подив безпечна країна. Тут рідко порушують закони, люди мирні і толерантні, легко можна зустріти в 10 вечора компанію дітей віком 10-12 років без супроводу батьків, оскільки ніхто не заподіє їм шкоди.


Головне правило - не порушувати закони і звичаї країни, і тоді ваша подорож пройде як по маслу.
3. Сувеніри

В Ірані ви зможете купити своїм друзям безліч подарунків і сувенірів, яких немає ніде більше в світі! Наприклад, це речі ручної роботи: всесвітньо відомі килими, мідний посуд, Ісфаханському тарілки, запаморочливі солодощі, спеції, сухофрукти.

4. Люди

Люди - головний скарб Ірану. Можливо, ця банальна фраза може бути застосована до багатьох країн, але в Ірані дійсно відчувається гостинність і щирий інтерес місцевих жителів до туристів. Тут за вами не будуть бігати торговці, випрошуючи купити сувенір, також ніхто ніколи не попросить грошей за зазначену дорогу і платформу автобуса. Хоча по-англійськи говорять трохи людей, це не стане проблемою при спілкуванні.
Чи потрібна віза?

Для відвідування країни громадянам України потрібна віза. Вартість іранської візи становить € 80. Візу можна отримати по прильоту прямо в аеропорту. Для цього вам знадобляться три документи: паспорт, медична страховка і копія броні в готелі. З цим усім відправляєтеся до стійки «Visa», заповнюєте анкету і отримуєте візу терміном на 30 днів.


Що потрібно знати, відправляючись до Ірану?

    Іран - країна строгих мусульманських звичаїв і законів. Але ці правила обмежуються в основному носінням для жінок головної хустки і одягу з довгими рукавами. Правила перебування в країні дуже схожі з іншими мусульманськими країнами Близького Сходу.
    В Ірані не продається алкоголь, діє повна заборона на будь-які алкогольні напої, тому на час відвідування Ірану про це варто забути.
    Більшість терміналів для безготівкової оплати обслуговують тільки кредитні та дебетові карти місцевих банків. Міжнародні платіжні системи VISA і Mastercard практично ніде не працюють, тому з собою потрібно обов'язково брати готівку.
    В Ірані різко континентальний клімат (за винятком півдня), влітку і на початку осені дуже жарко, взимку - дуже холодно. Отже, найкращий час для відвідування країни - друга половина осені і весна.
    Автобуси і внутрішні авіарейси дуже доступні для бюджетних мандрівників. Крісла в автобусах дуже комфортабельні, іноді дозволяють спати в повний зріст, часто харчування входить в ціну квитка.
    Вхід в більшість мечетей, які становлять культурну цінність, - платний. Але якщо прийти ввечері після семи, можна потрапити в деякі з них безкоштовно.



Мінімальна рекомендована час відвідування Ірану - тиждень. За цей період ви зможете відвідати основні міста і скласти своє уявлення про цю чудову країну.

Прямі рейси з Києва в Тегеран здійснює МАУ, рейси з пересадкою найкраще брати у AZAL з пересадкою в Баку (можна вибрати коротку або довгу стикування з можливістю погуляти по місту).
Що подивитися в Ірані?

Якщо час відпустки обмежена і ви плануєте в майбутньому відвідати Іран ще раз, то краще за все проїхатися по класичному маршруту з відправленням і прибуттям до Тегерана.
День 1. Тегеран

Столиця Ірану просто величезна! Вісім мільйонів чоловік (офіційно), нескінченні пробки, шум мегаполісу. У той же час в Тегерані є безліч приємних місць, які варто відвідати. Чого тільки варта Гранд Базар! Крім довжелезних рядів всіляких товарів, можна побачити унікальне явище - валютні торги, де натовпи чоловіків продають і купують валюту, голосно кричать і жестикулюють, а в кінці вечора всі разом йдуть пити чай.
Варто відвідати також шосту по висоті в світі телевежу - мілад Тауер, оглядовий майданчик якої розташувалася на висоті 284 метра. Ще туристи не повинні пропустити будівля колишнього посольства США з його відомими графіті. Серед музеїв осібно стоїть Музей коштовностей при Центробанку Ірану.

День 2-3. Ісфахан

Багато хто називає Ісфахан культурної столиці Ірану. Дійсно, місто дуже красивий, не настільки галасливий і густонаселений, як Тегеран, до того ж дуже зелене. Крім традиційних мечетей і базарів Ісфахан відомий мостами - унікальними за своєю архітектурою і задумом. І хоча річка, через яку вони прокладені, майже завжди пересохла, тут можна спостерігати ще одне особливе культурне явище - спів чоловіків під мостом! Чоловіки різного віку просто співають, збираючи навколо себе десятки глядачів, і це всього лише вид дозвілля, а не спосіб заробити гроші.
І, звичайно, варто побачити одну з найбільших площ світу - площа імама Хомейні. Вона просто величезних розмірів! Зелені газони, фонтани, мечеті і пасажі - можна годинами ходити по периметру площі і знаходити завжди щось нове для себе.
День 4. Єзд

Часто це місто обділений увагою туристів, оскільки він не настільки гарний, як Ісфахан або Шираз. Однак, Йезд - єдиний в своєму роді місто, де знаходиться найбільша громада зороастрійців Ірану, великий глиняний місто і ... пустеля.
Лабіринти старого міста змусять вас петляти, все далі і далі ведучи вглиб і виходячи в самих незвичайних місцях. Можна взяти таксі і відправитися в пустелю, щоб спробувати піднятися на величезний бархан. А потім відвідати східну лазню - хамам. Після піщаних дюн і палючого сонця в цьому раю можна провести кілька блаженних годин. І, звичайно, як же пропустити зороастрийские храми і капища ?! Зороастризм - одна з найдавніших релігій, багато звичаїв якої були інтегровані в християнство, іслам, буддизм і іудаїзм.
День 5-6. Шираз

Шираз - чудове місто на півдні Ірану. Кількість пам'яток в ньому самому і окрузі вражає. Тут знаходяться дивовижні мечеті: Рожева мечеть з її зачаровують вітражами, в яких сонце відбивається на перських килимах і робить картинку ще більш казковою (приходити потрібно вранці, коли сонце не піднялося високо); Дзеркальна мечеть, все стіни якої оздоблені маленькими дзеркалами, в яких відображаються протилежні стіни і склепіння.
Далі за планом могила самого шанованого в Ірані поета - Хафіза. Там можна почути своє майбутнє з ворожіння на його книзі або дізнатися свою долю від папуги-провісника. На наступний день можна висуватися в Персеполь і Пасаргад. Перший місто було побудоване перськими царями для святкування іранського Нового року - Новруза. Пізніше Олександр Македонський спалив його, але безліч руїн здатні розповісти про своє багате минуле. Друге місто - дуже древній, перша столиця імперії Ахеменідів.
День 7. Тегеран

Повертаємося до столиці для покупки відсутніх подарунків, обіду в традиційному ресторані і - на таксі в аеропорт. Пора додому!

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber