Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow 10 речей, які вам потрібно знати для безпечної засмаги
10 речей, які вам потрібно знати для безпечної засмаги
Дізнайтеся про те, які помилки найчастіше допускають люди при виборі і використанні сонцезахисних засобів, чому ультрафіолетові промені небезпечні і як отримати гарну засмагу, уникнувши проблем зі здоров'ям!

Напередодні сезону відпусток ми спільно з фахівцями компанії «БІОКОН» підготували матеріал, який стане в нагоді кожному.
1. Навіщо захищати шкіру від сонця?

Сонце - наш друг. Під впливом ультрафіолетових променів в шкірі синтезується вітамін D3, необхідний нам для профілактики захворювань серця, крихкості кісток і депресії.
Сонце - наш ворог. Результати досліджень підтвердили, що надмірне опромінення безпосередньо пов'язано з виникненням раку шкіри. Є і менш важкі наслідки, наприклад, передчасне старіння.

На нас впливає два типи ультрафіолетових променів: UVA (95% досягає Землі випромінювання) і UVB (5%). Промені типу B небезпечніше, саме їх деякі вчені вважають однією з причин виникнення раку шкіри. Більшість бюджетних коштів поглинає або відображає тільки UVB-випромінювання, але є і комбіновані, що захищають від впливу променів обох типів (наприклад, продукція українського бренду «БІОКОН»).

Формула безпечної засмаги проста: обмежити час перебування на сонці і завжди використовувати захисні засоби. Ці правила актуальні і для дітей, і для дорослих.


2. Гарна засмага без ризику для шкіри - це реально?
Так. Переконайтеся, що ви дотримуєтеся ці прості рекомендації:
    мінімізувати перебування на сонці в період його максимальної активності: з 11:00 до 16:00. І вже тим більше не смажитися в цей час на пляжі;
    правильно підібрати і завжди використовувати захисний засіб. Наносити його навіть в похмуру погоду, оновлювати шар кожні 1.5-2 години або після купання (актуально і для водостійкої косметики);
    вийшовши з моря або річки, насухо витирати шкіру, так як решта на ній краплі води можуть спровокувати опік.

3. Як вибрати сонцезахисний засіб?
Давайте розберемося, що позначає абревіатура SPF і зазначена поруч з нею на упаковці цифра. Це сонцезахисний фактор, що показує, у скільки разів збільшиться допустимий час перебування на сонці при використанні цього засобу. Наприклад, якщо зазвичай ваша шкіра починає червоніти вже через 5 хвилин, крем з SPF 10 дозволить перебувати на пляжі без наслідків приблизно 50 хвилин. Але пам'ятайте: таке рекомендований час розраховане в ідеальних умовах лабораторного тестування сонцезахисних засобів. На пляжі під променями палючого сонця в будь-якому випадку ми рекомендуємо оновлювати сонцезахисний засіб один раз в 1,5-2 години.

Вибирати рівень SPF потрібно з урахуванням фототипу шкіри. Всього їх 6:

    Кельтський. Люди з дуже світлою шкірою (часто з веснянками), рудими або світлим волоссям, блакитними очима. Їм протипоказане перебувати під прямими сонячними променями, допускається нетривале перебування на пляжі за умови використання коштів з SPF 40 і вище;
    Нордичний (светлокожий європейський). Люди зі світло-русявим або каштановим волоссям, блакитними, сірими або зеленими очима. Вони погано загоряють і легко обгорають, перебування на сонці краще обмежити. Рекомендовані засоби з SPF 25 і вище;
    Середньоєвропейський (темний європейський). Люди з карими або сірими очима, каштановим або темно-русявим волоссям, злегка смаглявою шкірою. Вони не відчувають труднощів із засмагою, але при тривалому перебуванні на сонці можуть отримати опік. У перші дні пляжного відпочинку рекомендовані засоби з SPF 15-25, починаючи з 6 дня досить SPF 10;
    Середземноморський або південноєвропейських. Люди зі смаглявою шкірою оливкового відтінку, карими очима і каштановим волоссям, які легко набувають загар і рідко обгорають на сонці. У перші дні пляжного відпочинку рекомендовані засоби з SPF 15-25, потім можна знизити ступінь захисту;
    Азіатський. До нього відносяться власники жовтої, коричневої або жовто-коричневої шкіри, темного волосся і очей, які швидко загоряють (на тлі природної пігментації загар малопомітний) і рідко отримують опіки. Вони можуть обійтися без сонцезахисних засобів, досить зволожувати шкіру;
    Африканський. Люди з темною шкірою, чорними очима і волоссям, яким сонце не страшно. У використанні сонцезахисних засобів немає необхідності, досить зволожувати шкіру.


4. Як правильно використовувати сонцезахисні засоби?
    Наносити на суху чисту шкіру всіх відкритих ділянок тіла за 15-20 хвилин до виходу на вулицю.
    Оновлювати раз в 1.5-2 години або після кожного купання (попередньо витерши шкіру насухо).
    Чи не економити: дорослій людині для якісного захисту всієї поверхні тіла потрібно 15-20 мг (близько столової ложки) крему або піни за одне нанесення. Якщо віддаєте перевагу спрей, рекомендовано до 6 розпилень на спину і живіт, до 3 розпилень на руки, плечі, зону декольте і ноги.

5. Чи потрібно використовувати сонцезахисні засоби в міських умовах?
Так, якщо тільки ви не перебуваєте в приміщенні з раннього ранку до пізнього вечора. Денного крему з UVA / UVB фільтрами може бути

Не забувайте про губи і волоссі, які також страждають від впливу високих температур. Вибирайте засоби для догляду з SPF-фактором і наносите їх перед виходом з дому.

6. Як захистити дитину від сонячних опіків?
Дитяча шкіра більш чутлива, тому потребує особливої ​​турботи. Ось кілька важливих правил, як правильно засмагати дітям, дотримання яких допоможе уникнути проблем:
    педіатри не рекомендують піддавати дітей віком до 1 року під прямим сонячним світлом. Якщо запланований сімейний пляжний відпочинок, малюка можна розмістити під навісом або парасолькою, варто також подбати про накидку на коляску (або вибрати коляску з великим капюшоном);
    в період з 11:00 до 16:00 дітям будь-якого віку, як і дорослим, краще не перебувати на сонці;

     більшість виробників сонцезахисної косметики випускає дитячі кошти з SPF 30 і вище. Читайте інструкцію - деякі з них можна використовувати тільки з трьох років;
    мінімум раз в день застосовуйте відновлюють кошти після засмаги (наприклад, піну «Пантенол»), які допоможуть зняти роздратування і пом'якшити шкіру.

7. Кому, крім дітей, потрібні кошти з високим ступенем захисту?
    Людям з дуже світлою шкірою, які швидко обгорають на сонці.
    Тим, хто вирушає на пляжний відпочинок після певних косметичних процедур (наприклад, хімічних пілінгів, використання коштів з кислотами і ретинолом), що підвищують чутливість шкіри.
    Пацієнтам, які проходять курс лікування антибіотиками. В цьому випадку краще проконсультуватися з лікарем, можливо, перебування на сонці протипоказано.

8. Як відновити шкіру після сонячних ванн?
Морська вода і сонячні промені при тривалій дії можуть провокувати сухість шкіри, лущення, втрату пружності, поява дрібних зморшок. Щоб знизити ризик виникнення таких проблем, рекомендуємо використовувати засоби після засмаги. Вони знімають роздратування і зменшують біль при опіках, живлять і зволожують шкіру, запобігають передчасному старінню, знижують ризик виникнення алергічних реакцій.

 Наносити такі кошти бажано кожного разу після повернення з пляжу (якщо ви відвідуєте його один раз в день, то ввечері, коли процеси регенерації протікають найактивніше). Попередньо потрібно прийняти душ, щоб видалити з шкіри морську сіль, хлор і залишки сонцезахисних засобів.


9. Що входить до складу сонцезахисних засобів?
Від шкідливого випромінювання нас захищають фільтри, які можуть належати до однієї з груп:
    Фізичні: діоксид титану (titanium dioxide) або оксид цинку (zinc oxide). Вони створюють на шкірі захисний шар, який відображає промені типу В.
    Хімічні: авобензон (butyl methoxydibenzoylmethane), бензофенон і інші. Вони поглинають ультрафіолет.
Оптимальний варіант - поєднання фізичних і хімічних фільтрів, що дозволяє домогтися максимального захисту від шкідливого випромінювання.
Крім фільтрів до складу сонцезахисних засобів входять допоміжні компоненти, наприклад, рослинні масла і екстракти, що перешкоджають сухості шкіри і втрати еластичності: аргановое і оливкова олія, масло шипшини, екстракт алое. Д-Пантенол (провітамін B5) допомагає при опіках, усуває роздратування, сухість та лущення шкіри, сприяє її швидкому відновленню.

10. Які помилки найчастіше допускаються при використанні сонцезахисних засобів?
Деякі люди, намазавшись товстим шаром крему з максимальним ступенем захисту, втрачають пильність і в підсумку все одно обгорають. Крем - не панацея, навіть при його правильному використанні перебувати на пляжі в години пікового активності сонця не варто.
Багато хто використовує кошти неправильно, а потім говорять про їх марності. Не забувайте періодично оновлювати шар, дотримуючись описаних в статті правил.
Сонцезахисна косметика «БІОКОН» - якісно, ​​безпечно, доступно
У 1998 році компанія «БІОКОН» представила першу на вітчизняному ринку серію сонцезахисних засобів. Незабаром вона завоювала популярність і побила всі рекорди продажів, а в 2015 році отримала «Українську народну премію».
Ця косметика створена лікарями на базі накопичених знань і результатів досліджень. В її складі - натуральні компоненти, екологічність яких підтверджена сертифікатами.

 Серія підходить для всієї родини:

1. Сонцезахисні засоби:
    Крем проти засмаги (SPF 70);
    Крем для особливо чутливих ділянок обличчя (SPF 50);
    Спрей для безпечної засмаги (SPF 50+, SPF 40, SPF 35, SPF 25, SPF 15);
    Крем для безпечної засмаги (SPF 40, SPF 25);
    Крем-флюїд для обличчя та зони декольте проти фотостаріння (SPF 35).

2. Що Відновлюють кошти після засмаги:
    Охолоджуючий спрей після засмаги;
    Вершки після засмаги і сонячних опіків;
    Бальзам після засмаги «Пантенол Актив».

3. Дитячі засоби:
    Спрей «суперзахист» (SPF 50);
    Спрей для безпечної засмаги для дітей і дорослих (SPF-35)
    Крем для безпечної засмаги (SPF 30);
    Пінка «Пантенол Актив».

4. Засоби для швидкого та інтенсивного загару:
    Масло для інтенсивної засмаги (SPF 10);
    Масло SPF-8 спрей, Двофазне для активного засмаги
    Масло-активатор засмаги (SPF 6);
    Спрей - автозагар для обличчя і тіла;
    Крем-автозагар для обличчя, шиї та зони декольте.
Вибирайте курорт і пакуйте валізи!

 

 

 

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber