Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Чим відрізняються зірки готелів
Чим відрізняються зірки готелів

Чим відрізняються зірки готелів

У цій статті ми розглянемо, чим відрізняються зірки готелів, що впливає на присвоєння їм тієї чи іншої категорії і чим керуватися при виборі готелів для довгоочікуваного відпочинку.

Вибираючись у відпустку в далекі країни і вивчаючи достаток пропозицій від різних турфірм, початківець мандрівник вишукує найяскравіші і багатообіцяючі з них.
А ось досвідчений турист насамперед шукає доступні ціни, які включають усі необхідні йому параметри, послуги, особливості готелю, частково приймаючи до уваги кількість зірок готелю, так як за цим показником мається на увазі дуже багато. І, якщо з першим моментом все  ясно, то про що повинен сказати нам другий?

Основні моменти, що впливають на присвоєння категорій зірок готелів і відмінні їх характеристики
 

Багато хто вважає, що готелі рівня 4 зірки краще готелів, володарів 3 зірок. А ті, на яких красується золотиста табличка з п'ятьма зірками, туристи оцінюють як верх всього, що можна очікувати від готелю. Але чи так це насправді? Давайте розберемося, про що говорить зірковість готелю, і чим відрізняються зірки готелів?

Як відомо, загальноприйнята і встановлена ​​класифікація готелів може розповісти про рівень їх сервісу, якість і комфорт, а також про умови надаються в них для проживання туриста.

Класифікація починається від самого мінімального рівня, рівного 1 зірці, і закінчується ексклюзивними пропозиціями готелів категорії люкс, яким вдалося отримати 5 таких зірок. Однак, туристу не варто беззастережно вірити і покладатися виключно на заявлену зірковість при бронюванні та виборі готелю. Дуже часто показник зірковості готелю не є єдиним пунктом, який буде означати наявність гідних і комфортних умов для вашого проживання.

Для людини, яка багато подорожувала і зупинялася в різних готелях не тільки для відпочинку, але і по роботі, зірковість готелю виступає сумнівним показником. Такий мандрівник-професіонал чітко розуміє, чим відрізняється зірковість того чи іншого місця і орієнтується на ті параметри, які необхідні особисто йому, що також є відмінним порадою для інших туристів.

Адже дійсно, навіщо тягнути з собою непідйомну валізу, набиту туалетним приладдям, тапочками, халатами і іншої побутової, звичним життям і необхідної всячиною? Абсолютно точно і без особливих зусиль можна за невеликі гроші знайти собі затишне і комфортабельний номер в готелі або готелі, де будуть, припустимо, той же фен, тапочки, шапочка для душа, пухнастий рушник для ніг, мило і гелі на будь-який смак і вибір!

Навіщо обтяжувати себе постійними пошуками місця для паркування, вивчати нескінченні маршрути до спортзалу, спа салонів, розкиданих по всьому місту? Все це може бути представлено гостю готелю, причому частина з них абсолютно безкоштовно і без обмежень за часом.

Отже, тепер ми підійшли до найголовнішого. Розглянемо основні характеристики готелів, що належать до категорії зірок від 1 до 5.

Основні критерії присвоєння зірок готелям


Готелі, власники 1 зірки

Готелі такого рівня в першу чергу стануть цікаві тим туристам, яким необхідний тільки нічліг і наявність душа. Зазвичай такі місця розраховані на досить невибагливий контингент людей, однак при цьому, вони абсолютно не говорять про те, що умови для проживання в них погані, просто мінімальні.

Розташовуються такі готелі по-різному, але найчастіше далеко від центру і основних визначних пам'яток міста. Вони часто стають оптимальним вибором для європейських країн, де архітектура будівель і споруд не дозволяє обладнати номер в більшу кількість предметів або підвищити рівень комфорту, а також значно урізноманітнити список пропонованих послуг.

У готелях даної категорії в номерах туристам пропонують рушники, зміна білизни проводиться 1 раз в 7 днів, прибирання в номерах - регулярно.

Обов'язкові зручності «однозвёздочних» готелів:

-Наявність столу і стільця, рідко і телевізора;
-Наявність мінімум 1 спального місця;
-Наявність телефону в номерах, а також стійки реєстрації в холі;
-Опція зберігання речей гостей.

Готелі, власники 2 зірок
Готелі подібного формату за умовами проживання в них, прирівнюють до пропонованих умов «однозіркових» готелів. Такі готелі необхідно обладнати мінімум одним туалетом і телевізором. Харчування в «двозіркових» представлено лише сніданком, гості готелю можуть скористатися послугами хімчистки та пральні.

Персональне обслуговування номерів в цій категорії готелів не здійснюється.

Обов'язкові зручності «двозіркових» готелі:

-Наявність телевізора, санвузла;
-Можливість оплати послуг кредитною карткою;
-Можливість придбання на ресепшені туалетного набору і приладдя;
-У частих випадках передбачено наявність буфета, кафе на території готелю.

Готелі, власники 3 зірок
Готелі «тризіркової» категорії відносять до групи найпоширеніших по всьому світу і до самих неоднозначним за своїм складом. Багато хто вибирає варіант проживання в номері тризіркового готелю, як найоптимальніший, якщо мова йде про співвідношення ціни і якості.

У кожному номері в готелі є персональний душ, туалет. Є також телевізор, кондиціонер, холодильник, часто є і набір приладдя для душа, засоби особистої гігієни. Це вже є показником його розвиненого сервісу і спектра наданих їм послуг.

Наявність бару чи ресторану в таких готелях є обов'язковим правилом. Зміна постільної білизни здійснюється двічі на тиждень.

Обслуговування номерів в готелі відбувається в денний час, гостям також пропонується на вибір 1 місце для автомобіля на що належить готелю парковці. Повинен бути пункт обміну валюти. У деяких готелях є також басейн.

Обов'язкові зручності «тризіркових» готелів:

-Можливість обміну валют в готелі або поблизу нього;
-Можливість замовлення і резервування персоналом готелю необхідних гостю квитків;
-Стійка реєстрації в даних готелях працює мінімум 14 годин;
-У таких місцях обов'язковою умовою буде наявність фена і напоїв в номері;
-Наявність холу, а також місця для багажу туристів є обов'язковою опцією;
-Для гостей за запитом зобов'язані видати додатковий набір постільної білизни, а також ковдру або подушку;
-Приналежності для письма в номерах і наявність оргтехніки на ресепшені.

Готелі, власники 4 зірок
Четирьох і п'ятизіркові готелі надають, безсумнівно, відмінний рівень сервісу і гарантують вам найкомфортніші умови проживання в номерах. Вам організують і нададуть великий асортимент послуг, а також індивідуальний підхід до кожного окремого гостя.

Знаходяться такі готелі переважно в межах міста з комфортною дорожньо-транспортною розв'язкою, близькістю пам'яток, а також на 1-2 берегової лінії від моря, якщо такі знаходяться поблизу нього.

Якщо ви хочете трохи заощадити, тоді вибирайте «чотирьохзіркові» готелі, так як їх відмінності з «п'ятизірковими» аналогами дуже малі і незначні.
В обох випадках гостю надають номер, облаштований особистим душем, туалетом, кондиціонером, телевізором і холодильником. Прибирання в номерах буде проводитися щодня кваліфікованим персоналом, що володіє мінімум 1 іноземною мовою. У номері буде на регулярній основі змінюватися рушники і постільну білизну.

Обов'язкові зручності «чотиризіркових» готелів:

-Стійка реєстрації в готелях цього типу повинна працювати мінімум 16 годин;
-Наявність в номері санвузла з біде і приладдям для душа, холодильника, кольорового телевізора, кондиціонера, міні-сейфа, телефону з постійним на міжміську лінію;
-Опція доставки сніданку чи обіду в номер;
-Наявність в номері міні-бару, додаткові меблі, халату і тапочок;
-Прибирання проводиться щодня, 2 рази на тиждень зміна білизни, рушники - щодня;
-На території готелю повинні бути конференц-зал, стоянка, басейн, тренажерний зал, басейн, ресторан, бар, сауна, розважальні заклади;
-Напрокат можуть надаватися автомобілі, велосипеди;
-Мінімум 10 відсотків номерів повинні бути 3-містними.

Готелі, власники 5 зірок
Якщо більш детально розглядати «п'ятизіркові» готелі, то їх головна відмінність і перевага перед «чотирьохзірковими» конкурентами полягає в
більш просторих і світлих номерах, а також видом, який відкривається туристам з вікна або балкона.

Також невеликі відмінності можна помітити при порівнянні готельного меню двох цих видів готелів. Найчастіше, готелі, які мають 5 зірочками націлені на ділових туристів і більш забезпечених мандрівників, тому на території готелю завжди знаходяться мінімум 2-3 кімнати для проведення ділових зустрічей і переговорів.

Такі готелі включають в себе басейн, кілька спортзалів, а також салони зі спа і процедурами. Всі ці опції доступні гостям на цілодобовій основі, також цілодобовим є прибирання.

Обов'язкові зручності «п'ятизіркових» готелів:

-Площа номера не менше 16 кв.м .;
-Цілодобову стійку реєстрації, наявність консьєржа та носія речей;
-Персональне обслуговування номерів (іноді - наявність вітальних квітів, алкоголю або фруктів в номері);
-Наявність сейфа, кольорового телевізора, холодильника з міні-баром, у багатьох випадках - чайно-кавовий набір;
-Послуги з прання і прасування речей;
-Всі необхідні туалетні приналежності у ванній кімнаті і в декількох варіантах, налиті в спеціальні тюбики для зручності гостя;
-Наявність банних тапочок і халатів;
-Наявність ресторанів з різними варіантами кухонь, косметичних салонів, сауни, розважальних і спортивних залів, установ, бізнес-залів, пункту прокату автомобілів, парковки.
-Проводиться щоденна приборка номера, зміна білизни, рушників.

 

І на закінчення ...
 

Безумовно, рівень зручностей і те, чим відрізняється зірковість готелів, а відповідно і вартість номерів готелів безпосередньо залежить від наявності послуг, що надаються, інфраструктури і розташування готелю, країни, його менеджменту, а також попиту на готель і приналежності його до того чи іншого готельного бренду.

Беручи до уваги все вищесказане, слід зауважити, що, згідно з вимогами Всесвітньої Туристичної Організації будь-який готель, яку б кількість зірок він не мав, повинен відповідати основним правилам гігієни, безпеки, забезпечувати своїх гочтей в разі потреби медичні, поштові послуги і збереження цінних речей.

Завжди пам'ятайте, що ви маєте право самостійно підбирати необхідні вам умови для проживання і подорожі, тому не вірте сліпо зірковості готелю, краще проведіть свій власний аналіз, почитайте відгуки і відпочивайте з максимальною користю і комфортом!

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber