Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Грузія: поради мандрівникам
Грузія: поради мандрівникам

Сонячна Грузія хороша всім: природою, погодою, культурою, гостинністю.

Якщо ще не були в цій чудовій країні, терміново виправляйте ситуацію.

А, якщо вже відпочивали тут, то нам чи вам говорити, що в Грузію можна повертатися хоч тисячу разів поспіль. Тбілісі чекає!


гру
    Коли їхати
Кращий час - з початку травня по середину жовтня. Навесні - тому що погода ідеальна (температура не перевищує + 20-24 ° C, правда, іноді можуть йти дощі), навколо море квітів і зелені. Восени все ще тепло (вода в морі прогрівається до + 24 ° C, так що можна купатися). Крім того, в цей період багато фруктів і овочів. Взимку в Грузію обов'язково потрібно їхати любителям гірськолижних курортів.

    Віза в Грузію
Громадянам України, які планують перебувати в країні до 90 днів, віза не потрібна. Все, що знадобиться, це діючий закордонний паспорт.

 

Національна валюта
Валюта Грузії називається ларі (1 ларі = 100 тетрі), 1 ларі еквівалентний € 0,33. Обміняти гроші можна в спеціальних пунктах обміну або банках. Банки працюють з 09:00 до 17: 30/19: 00 з понеділка по п'ятницю, обмінні пункти - цілодобово. Але не переживайте, якщо у вас тільки євро або долари - їх теж візьмуть.

    Громадський транспорт
Метро в Тбілісі працює з 6 ранку і до півночі. Станції оголошують на грузинською та англійською.
Якщо ви плануєте часто пересуватися по місту, є сенс придбати смарт-карту Metromoney (також діє в автобусах, жовтих маршрутках, на канатній дорозі). Її можна купити на будь-якій станції метро за 2 ларі. До речі, чек не викидайте. Протягом 30 днів з дати покупки можна здати карту назад в касу на будь-якій станції. Вам повернуть (при наявності чека, паспорта і самої карти) заставну вартість 2 ларі і залишок грошей за невикористані поїздки. Вартість однієї поїздки в метро Тбілісі - 50 тетрі. Так що, поповнюйте карту і користуйтеся на здоров'я. По одній картці можуть їздити кілька людей. Подорожуєте сім'єю? Проходьте через турнікети по черзі.

 

 Грузія: що потрібно знати

    Грузинське вино
Якщо вам пощастило опинитися в гостях у місцевих або просто бути запрошеним до столу, майте на увазі, що без вина в Грузії не обходяться жодні «посиденьки». І вони, як правило, досить затяжні. Є навіть кілька обов'язкових тостів, за які гості просто не можуть не випити до дна. Так що розраховуйте свої сили заздалегідь, а головне, пам'ятайте: ні в якому разі не змішуйте грузинське вино і чачу, інакше наслідки можуть бути дуже важкими.

    Грузинське застілля
Знову-таки, якщо вас запросили в гості, майте на увазі: часто традиційне грузинське застілля очолює тамада. Неписане правило говорить, що тамаду ні в якому разі не можна перебивати. Це можуть розцінити як неповагу до господарів і національним традиціям.

    Храми
У грузинські храми не можна заходити в короткій спідниці або шортах, з оголеними плечима і з непокритою головою. До речі, в шльопанцях теж можуть не пустити в святе місце.

    Мова
Думка про те, що знання двох-трьох фраз на національній мові розташує до вас місцевих, тут не працює. А все тому, що в грузинському є маса тонких нюансів вимови, не знаючи яких, ви можете потрапити в смішну (якщо не неприємну) ситуацію.

 

 

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber