Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Що можна побачити на Родосі? ТОП-10 пам'яток
Що можна побачити на Родосі? ТОП-10 пам'яток
Як тільки не називають цей острів - острів Троянд, Будинок лицарів ордена іоаннітів, Перлина архіпелагу Додеканіссос. З приводу назви історики сперечаються до цих пір - то воно пішло від слова «троянда» (на Родосі багато кам'яних троянд), чи то від слова «троянді» - світло червоний / рожевий. Але сьогодні не про це, ми розберемося ніж привабливий Родос для мандрівників і які пам'ятки острова дійсно варто відвідати Родос - компактний і шалено колоритний острів, який вибирають туристи з низки причин:

    злиття двох морів - Егейського і Середземного;
    місце, в якому знаходилося одне з 7 чудес світу - Колос Родоський;
    любителі історії - через наявність трьох античних міст на одній території: Яліссос - зараз на його місці міста височіє гора Філерімос з 18-метровим Хрестом, Ліндос - білосніжне місто з Античним Акрополем і Камірос відомого як «Родоські Помпеї»;
    безліч галькових пляжів з найчистішими водами і бухтами;
    300 сонячних днів в році;
    гостинні таверни в місцевості Монолітос;
    приголомшливе місце для занять віндсерфінгом;
    мекка європейської молоді (особливо британців) для нічних тусовок в районі Фаліракі.

1. Набережна Мандраки
Саме гуляючи по головній набережній однойменного міста Родос вашу увагу заслужить напівзруйнована статуя Колоса Родоського. Саме величезна статуя Бога Сонця Геліоса свого часу вказувала в'їзд на територію острова. 36-метрова статуя була видна з сусідніх островів, прослужила всього 65 років, і надалі була зруйнована землетрусом.
Місцеві жителі намагалися двічі її відновити, але кожен раз, нове землетрусу руйнувало будівництво. Мудреці вирішили, що новий землетрус може понести під воду не тільки нову статую, але і весь острів, тому, щоб не гнівалися Бога Сонця було прийнято рішення більше стаття не зводити. Зараз, дві кам'яні колони - частина ніг статуї, служать п'єдесталом для нових символів острова - оленя і олениха, зроблених з бронзи. Колись олені були привезені на цю землю для боротьби зі зміями, а після олень став не тільки символом Родосу, а й його священною твариною, що охороняється державою.

2. Поцілунок двох морів - Prasonisi
Дуже цікаве місце для пляжного відпочинку. Перейшовши через піщану косу, можна скупатися одночасно в двох морях - Егейському (вітряна і неспокійна бухта з досить високими хвилями) і Середземному (бухта з ласкавим і теплим морем в період з травня по жовтень).

3. Античний місто Ліндос
Родзинка цього античного поселення є - білий колір всіх будівель. На вершині міста велично стоїть Античний Акрополь (вхідний квиток - 4 €). На території міста заборонено пересування на будь-якому виді транспорту, крім віслюків. Вартість проїзду - від 4 €. У самому місті обов'язково прогуляйтеся пішки по затишним вузьких вуличках, посидьте у дворику, насолоджуючись домашнім вином і прохолодою в тіні виноградної лози, а ще відвідайте одну з майстерень по створенню мереживних серветок, бронзових статуй або гончарних виробів з традиційними грецькими малюнками.

4. Бухта Святого Павла (St.Paul's Bay)
Ця бухта у формі серця розташована недалеко від білосніжного міста Ліндос. На замітку інстаграммерам - кращі фотографії цього місця можна зробити з Акрополя. А любителі пляжного відпочинку можуть під'їхати безпосередньо до цієї пам'ятки і викупатися в блакитній воді. Самі греки часто влаштовують весільні церемонії в каплиці, недалеко від цієї романтичної бухти.

5. Острів Сімі
Цей невеликий острів з кольоровими будиночками, що потопають у зелені кипарисів, блакитним морем і мозаїчними православними храмами, однозначно гідний відвідування! Він припаде до смаку любителям яхтингу і романтики. Острів Сімі здавна славився як центр суднобудування і місце видобутку морських губок. Гуляючи по головній вулиці острова, неодмінно загляньте в місцевий ресторанчик і покуштуйте морепродуктів в дуеті з закусками meze, домашнім вином і свіжоспеченим хлібом. Ласунам сподобаються ксеротігани - обсмажені булочки-спіральки з сиропом або медом і пастеларіс - ласощі з інжиру, мигдалю і кунжуту.

6. Монастир Цамбіка (Agia Tsambika monastery)
Храм з чудотворною іконою Богородиці, який височить над чудесним пляжем - це місце з неймовірною енергетикою! Всі місцеві жінки приходять в нього, щоб отримати благословення Цамбікі - покровительки сім'ї і родючості на продовження роду. Після того, як здійснюється диво, - жінки, в знак подяки, називають дітей ім'ям Богородиці: Цамбіка, якщо народилася дівчинка, Цамбікос, якщо хлопчик.
Зверніть увагу, що монастир знаходиться високо в горах і на вершину можна піднятися тільки пішки. Підйом займе близько 40 хвилин.

7. Пляж Цамбіка (Tsambika beach)
Єдиний піщаний пляж на острові і кращий варіант для сімей з дітьми - тут пологий вхід у воду, а також безліч водних розваг, різноманітні кафе, прокат парусних яхт і мотоциклів, рибалка, а також можливе відвідування печер Afantou.

8. Замок Лицарів Иоаннитов або Палац Великих Магістрів (Кастелло)
Знайти замок не складно, він знаходиться в Старому Місті, на вулиці Лицарів - вулиця також відома під назвою Ippoton. Звідки на грецькому острові з'явилися лицарі? Справа в тому, що в історії Родосу був період, коли на ньому базувався орден лицарів Святого Іоанна (Івана Хрестителя), також відомих як госпітальєри.

9. Холм Філерімос
Холм Філерімос - найкраща оглядовий майданчик острова. Тут знаходяться не тільки руїни античного міста Яліссос, але і безліч цікавих будівель більш сучасного періоду. Наприклад, «Дорога на Голгофу» - по обидва боки Дороги католики встановили кам'яні споруди, які розповідають про страждання Христа.
В кінці шляху - 18-метровий хрест, на який можна піднятися і милуватися панорамою острова в розрізі 360 градусів. Дітям буде цікаво поспостерігати за павичами, які вільно гуляють на пагорбі, паломникам - відвідати Базиліку Філеріма і церква Св. Георгія, а любителям історії - побродити по руїнах храму Зевса і Афіни. Вхід на територію парку - 6 €, діти безкоштовно.

10. Бухта Ентоні Куїнна (Antony Quinn Bay)
Antony Quinn Bay - бухта з найчистішими водами Середземномор'я, яка розташована в 15 км від міста Родос. Бухта названа в честь знаменитого оскароносца Ентоні Куїнна і його невдалої історії з грецькими танцями. Актор, під час зйомок фільму «Грек Зорба», зламав ногу, не встигнувши виконати енергійний грецький танець.
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber