Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Туристичний податок: за що і де його потрібно платити?
Туристичний податок: за що і де його потрібно платити?
Напевно багато хто чув про те, що популярні туристичні міста Європи, такі як Амстердам або Венеція, ось вже кілька років як намагаються боротися з божевільним напливом туристів.
Одним із способів контролю за туризмом в містах та країнах є введення «туристичного збору». Але що це таке, як працює, хто платить цей податок і яка його ставка?
З цими та іншими питаннями будемо розбиратися нижче, а так же подивимося які ставки туристичних податків чекають нас у 2020 році.

Що таке «туристичний податок»?


Туристичні податки - це невеликі збори, які зазвичай стягуються опосередковано через постачальників житла або туристичні компанії і, як правило, націлені на туристів, які залишаються в місті на нічліг.

Які бувають податки в туризмі?
Туристів і організаторів туризму зачіпають різні види «туристичних податків»: міський збір, курортний збір, екологічний збір, туристичний збір і інші.

Хто вводить податок і чи обов'язково його платити?
Більшість туристичних податків вводять міста, популярні у туристів. Іноді потреба введення таких соборів обумовлюється внутрішнім законодавством країн, а бажаність - декларується Всесвітньої Туристичної Організацією при ООН.
Платити такий податок обов'язково практично завжди, коли ви відвідуєте інші міста (іноді в бізнес-готелях можна не сплачувати збір, якщо ви зумієте довести, що прибули не з культурно-туристичною метою).

Як сплатити туристичний податок?
На цей рахунок можете не переживати - про все подбають в готелі або в іншому місці вашого проживання: умовленому в конкретному місці ставка податку включається в ціну номера. Збір буде зібраний з вас в незалежності від того як ви забронювали номер: онлайн, по телефону або оселилися просто, зайшовши з вулиці.
Якщо ж ви поїхали в пакетний тур, то під час поселення або при виселенні з готелю вас можливо попросять здати керівнику групи певну суму готівкою, якщо в рахунку на оплату вашої путівки не було вказано пункту «туристичний збір».

На що йдуть туристичні податки?
Це залежить від країни і міста, але в основному на підтримку інфраструктури для місцевих жителів, які страждають від надлишку туристів (так званий overtourism), а також гроші можуть використовуватися для поліпшення іміджу певного місця на світовому ринку туризму або для ребрендингу локації.

Де і скільки доведеться заплатити?
Ми зібрали інформацію який туристичний податок потрібно будете платити за ряд популярних серед українських туристів напрямків у 2020 році.
Основну інформацію ми взяли на сайті Європейської асоціації туроператорів (ETOA), де її можна уточнити з часом, адже ставки податків постійно змінюються.

Австрія
В Австрії туристи повинні платити податок на проживання за ніч (в тому числі в кемпінгах), який стягується в залежності від провінції, в якій ви перебуваєте.
Туристичний збір, який може стягуватися, тут носить дві назви Tourismusgesetz і Beherbergungsbeiträge, в даний час складає від 0,36 до 3,2% від вартості готелю на людину в добу в Відні.
Діти до 15 років (а іноді і до 14 років) звільняються від сплати податку.

Бельгія
У Бельгії існує цілий ряд податкових зборів, які залежать від міста.
В Антверпені існує фіксована ставка в розмірі 2,39 євро з людини за ніч проживання в готелях.
Проживання, що підпадає під дію указу «Туризм для всіх», і діти у віці до 18 років звільняються від сплати податку - за винятком Брюгге і Гента, де від сплати звільняються діти до 12 років.
Якщо ви зупинитеся в Брюгге, то туристичний податок складе 2,12 євро з людини за ніч. Це відноситься до всіх туристичних об'єктів, включаючи готелі, гостьові будинки та гуртожитки.
У  Генті податок 3 євро з людини за ніч. У деяких готелях стягується збір у вартість номера, але інші можуть знизити ВАРТІСТЬ і стягувати плату в якості доповнення.
У Брюсселі існує міський податок, що справляється за номер за ніч в залежності від району, розміру готелю і класифікації готелю.

Болгарія
Болгарія стягує міської податок або курортний податок з відвідувачів, який залежить від району і класифікації готелю.
У місті введено податок стягується з людини за ніч в діапазоні від 0,2 болгарського лева (0,1 євро) до 1,4 лева (0,72 євро).
Курортний збір стягується в деяких районах за перебування, а не з людини за ніч. Розмір буде варіюватися від району до району і краще уточнювати або в броньованого готелі, або у свого турагента.

Хорватія
У Хорватії, відпочиваючі старше 18 років повинні платити «Sojourn Tax» - податок на перебування, який, як правило, становить близько 10 хорватських кун (1,34 євро) з людини за ніч, хоча це залежить від категорії розміщення і сезону.
Для дітей у віці від 12 до 18 років надається знижка 50%, а діти до 12 років звільняються від сплати податку.

Франція
У Франції існує «Taxe de Sejour» або туристичний податок, який стягується з людини за ніч і варіюється в залежності від якості і рівня проживання.
Ціни варіюються від 0,50 євро до 4 євро з людини за ніч. Ви можете побачити, як ціни розбиті на сайті service-public.fr.
Париж стягує ще 15% від податку, що означає, що ви будете додатково платити від 0,23 євро до 4,60 євро.
Діти до 18 років звільняються від сплати податку.

Німеччина
Kulturförderabgabe (податок на культуру) або Bettensteuer (податок на ліжко) - деякі з термінів, які використовуються для туристичних податків в Німеччині.
Податки варіюються від 0,50 євро до 4 євро з людини за ніч або 7,5% від вартості номера в залежності від типу проживання, вартості номера і місця розташування.
Наприклад, в Берліні з вас буде стягуватися 5% від вартості номера, а податок обмежений 21 послідовним днем, хоча ділові мандрівники звільнені від сплати податку.
В цей же час в Мюнхені, наприклад, туристичного податку немає, хоча це один з найпопулярніших міст для відвідування в Німеччині.

Греція
У Греції туристичний збір ввели тільки в 2018 році.
Він становить 0,50 євро на людину в день для тих, хто проживає в одно- або двозіркових готелях, до 1,50 євро в тризіркових, 3 євро в готелях з 4 зірок і 4 євро в п'ятизіркових готелях.
Італія
В Італії туристи повинні платити податок під назвою Tassa di soggiorno.
Плата варіюється від міста до міста, залежить від зоряного рейтингу готелю і стягується за певну кількість ночей, і зазвичай для дітей передбачені пільги.

Нідерланди
У Нідерландах з відвідувачів стягується податок на розміщення туристів під назвою Toeristenbelasting.
Він стягується з людини в добу більше ніж 400 муніципалітетах, але може варіюватися в залежності від класу готелю і типу проживання.
Інші або стягують відсоток, який також може варіюватися в залежності від рейтингу готелю або типу розміщення, або вони можуть нічого не стягувати.
Наприклад, в улюбленому туристами Амстердамі існує міський податок у розмірі 7% від вартості номера.

Іспанія
У високий сезон ті, хто зупиняється в розкішних готелях, платять по 4 євро на людину в день, 3 євро за готелі середнього класу і 2 євро за апартаменти і круїзні лайнери (навіть якщо ви не залишаєтеся на островах) і 1 євро для кемпінгів і гуртожитків .
Ціни знижуються на 75%, якщо ви подорожуєте з листопада по квітень, а податок знижується на 50% після восьми ночей на острові.
Вам доведеться платити від 0,45 євро до 2,25 євро з людини за ніч протягом перших семи ночей, в залежності від категорії готелю і від того, зупиняєтеся ви в самій Барселоні або в інших містах регіону.
Діти до 16 років звільняються від сплати.
На Канарських островах поки немає туристичного податку, але його введення зараз розглядатися, так що незабаром необхідно буде перевірити цю інформацію.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber