Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Поїздка в Стамбул: поради туристам
Поїздка в Стамбул: поради туристам

Поїздка в Стамбул: поради туристам

 

Стамбул - ідеальне місто для бюджетних мандрівників. Мало того, що візу оформляти не потрібно, а житло коштує сущі копійки, так ще й історичний центр можна оглянути абсолютно безкоштовно.

Перший пункт економною прогулянки по місту - палацово-парковий комплекс Йилдиз. Неспішний променад з оглядом старовинних османських будинків і історичних павільйонів доповнюється ще й неповторним видом на Босфор. І все це абсолютно безкоштовно.
Для любителів інтелектуальної їжі підійдуть музеї Ельгіз і Доганчай. У першому зібрані роботи відомих європейських і турецьких майстрів. У другому виставлені картини, скульптури, фото і малюнки художника-модерніста, в честь якого він власне і названо. Вхід в обидва музеї - вільний.

Ще одна маловідома туристам фішка - досконале безкоштовний 2,5-годинний тур по Стамбулу від місцевих гідів-ентузіастів. Все, що потрібно зробити вам, це заздалегідь забронювати місце в групі на їх сайті https://istanbul-freetour.com/free-tour/

 

Єгипетський базар - відмінний варіант для тих, хто хоче з головою зануритися в атмосферу сходу: прянощі і сухофрукти, горіхи, сири, солодощі - всього не перелічити! Приємний бонус - дегустувати товар можна безкоштовно, так що, погулявши по базару, можна непогано перекусити.
Ще одна прекрасна можливість заощадити на огляді Стамбула - придбати карту Museum Pass İstanbul, що дає право заходити в більшість музеїв міста абсолютно вільно. Коштує вона 125 лір на 5 днів - це дійсно суттєва економія на квитках.

При вході в мечеть потрібно обов'язково знімати взуття. Так що якщо ви не в шкарпетках, радимо їх прихопити з собою. Одяг - максимально скромна: плечі, ноги і голова (у жінок) повинні бути закриті.
У мечетях заборонено їсти і пити, так само як і голосно розмовляти, сміятися чи як-небудь ще привертати до себе увагу.
Не рекомендується турбувати віруючих, особливо коли вони моляться: стояти поруч або проходити перед ними. У мечетях не можна фотографувати людей під час молитви або обмивання.
Відвідувати мечеті під час молитви (намазу), яка відбувається в полудень, не можна. Краще це зробити в перерві між службами. Наприклад, в Блакитній мечеті години відвідування 8:30-12: 45, 14:00-16:45, 17:45-18:30.
До речі, щодо режиму роботи всіх храмів краще дізнаватися заздалегідь, він змінюється в залежності від сезону і кожен має свої особливості. Наприклад, знаменитий Собор Святої Софії не працює по понеділках.


Туристам варто пам'ятати, що критикувати або як-небудь ще негативно відгукуватися про особу засновника Турецької республіки - Ататюрка - вкрай небажано. Це відноситься і до його пам'ятників і інших зображень. За образу особистості Вождя тут можна запросто загриміти в тюрму.
Також не варто заводити бесіди на слизькі теми - ситуацію з курдами, останні хвилі протестів, гострі релігійні питання.


Купуючи що-небудь на стамбульських базарах, обов'язково торгуйтеся. Так ви не тільки зменшите ціну (яка спочатку сильно завищена), але і віддасте дань поваги місцевих звичаїв. При цьому важливо пам'ятати, що ні в якому разі не можна зневажливо відгукуватися про товар. Краще похвалити і висловити жаль, що ви не можете собі його дозволити.

Водопровідна вода в Стамбулі дуже хлорована, так що пити її не рекомендуємо. Виходу з цієї ситуації два: купувати бутильовану воду (коштує приблизно 0.5 ліри за півлітра) або ж користуватися фонтанами з питною водою, яких досить багато в центрі міста, і вода там чиста.
Хоча Стамбул розпорядженні значною системою правоохоронних органів, все ж варто дотримуватися елементарної обережності при знайомстві з містом. Так, цінні речі і документи краще зберігати в сейфі готелю, а при собі мати копію паспорта (про всяк випадок). На прогулянках будьте обережні: злодійство, на жаль, тут традиційно процвітає.
Окремим пунктом варто згадати чистильників взуття. Це суто стамбульська «фішка». Зазвичай вони промишляють поблизу від основних туристичних маршрутів. Виверт полягає в тому, що чистильник «випадково» упускає свої щітки - природно, на очах у туристів. І, звичайно ж, хтось їх піднесе. Ось цього робити категорично не можна! Мало того, що вам нав'яжуть зовсім непотрібну послугу, так потім ще й запросять за неї нечувану суму. І будьте впевнені: не відстануть, поки не заплатите.
Ще одна поширена афера в Стамбулі: до вас підходять двоє людей у ​​формі, представляються поліцейськими і просять обшукати вашу сумку на предмет наркотичних речовин. Під час такого «обшуку» вони спритно витягують гаманець прямо на очах у переляканих туристів. Запам'ятайте - ніколи і нікому не показуйте вміст своїх сумок на вулиці. Навіть якщо це дійсно поліцейські, просите провести обшук в ділянці.
Також не слід фотографувати туркень в чорних накидках - це строго заборонено. Пити алкогольні напої можна тільки в спеціально відведених для цього місцях (про них можна дізнатися у персоналу готелю / хостела). В іншому випадку, ризикуєте бути оштрафованим.
І, звичайно ж, завжди, за будь-яких обставин проявляйте максимум ввічливості і поваги - це допоможе запобігти конфлікту і напевно розташує до вас місцевих жителів!

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber