Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Правила безпеки в подорожах: корисні поради
Правила безпеки в подорожах: корисні поради

Правила безпеки в подорожах: корисні поради

 

Правила безпеки в подорожах - це те, про що насамперед мандрівник повинен задуматися, спорядивши свій чемодан. Про них ніколи не варто забувати або ними нехтувати.

Як не залишитися без документів під час подорожей? Як убезпечити себе від нападу, форс-мажорних ситуацій? Що робити, якщо під час подорожі ви, ваш попутник або дитина захворіли? Ми склали для вас список декількох корисних порад, які допоможуть вам не потрапити в такі неприємні ситуації, запобігти їх або найкращим чином вийти з них.

Основні правила безпеки в подорожах

1. Бережіть здоров'я

Дотримуйтесь правил гігієни

Не забувайте про просту гігієну. В аеропортах, на вокзалах, в місцях громадського харчування завжди накопичується дуже багато людей, а це загрожує багатьом. Наприклад, легкої передачею вірусних інфекцій. Будьте уважні і обережні. Ретельно мийте руки, намагайтеся не чіпати зайвий раз обличчя, тримайтеся подалі від тих, хто чхає і кашляє. Доброю ідеєю буде взяти з собою маленьку пляшечку з антисептиком або упаковку антибактеріальних серветок для обробки рук.Пользуйтесь антисептиками.
Придбайте медичну страховку

Купіть медичну страховку. Вона дуже виручить вас, якщо раптом доведеться звертатися за лікарською допомогою. Це особливо актуально для дітей: навіть в безпечне пересування «все включено», де ви не виходите з готелю, може трапитися отит, ангіна або харчове отруєння. Якщо ви катаєтеся на лижах, занурюєтеся з аквалангом, прослідкуйте, щоб такі заняття були включені в страховку.


2. Подбайте про безпечну їжі і воді

Пийте тільки безпечну воду з пляшок. Навіть якщо місцеві п'ють з-під крана, ваш організм може інакше відреагувати на неочищену воду. Якщо ви довго перебуваєте в подорожі, можете привчати себе до такої воді поступово, починаючи з пари ковтків.
Будьте обережні з місцевою їжею.

У Франції безстрашно їдять тартар з сирого м'яса, а в Азії подають вкрай гострі страви з незвичайними інгредієнтами. Намагайтеся вибирати їжу, максимально схожу на вашу звичайну їжу. Проблеми зі шлунком - найпоширеніші в подорожах.

При поїздці в країну з жарким кліматом намагайтеся не купувати заздалегідь нарізані фрукти.

Можливо, вони вже довго лежать під палючим сонцем і встигли зіпсуватися. Також на них могли посидіти мухи, які переносять небезпечні захворювання. Краще настояти, щоб фрукти вимили і порізали прямо у вашій присутності.

 

3. Будьте пильні в дорозі

Возите документи і гроші в поясний сумці, ніколи не знімайте її, а краще ховайте під одягом. Це не дасть зловмисникові обікрасти вас, поки ви спите в автобусному кріслі.
Захистіть ваш багаж. Обмотайте його плівкою або / і повісьте спеціальні замки. І те, і інше можна розкрити, але швидше за все це перешкода змусить злодія пошукати багаж, в який простіше залізти. Нехай сам валізу виглядає не надто новим - так буде менше спокуси його вкрасти.
Викликайте тільки офіційні надійні таксі. Серед випадкових таксистів часто трапляються шахраї, які спробують вас пограбувати або хоча б пред'явити занадто великий рахунок.


4. Слідкуйте за збереженням документів і грошей

Втрата документів при поїздці в інші країни обернеться великими неприємностями, тому варто приділити цьому моменту особливу увагу.
Зберігайте документи та гроші їх в добре застебнутій натільній сумці.
Не поспішайте при реєстрації на рейс або при посадці в поїзд. Контролер цілком почекає хвилину, а ви зможете спокійно дістати документи і прибрати їх в надійне місце, замість того щоб сунути в кишеню і незабаром випустити.
Якщо в готелі є сейф, зберігайте документи і гроші в ньому. З собою беріть тільки копії документів і невелику суму на витрати одного дня. Якщо сейфа в готелі немає, зберігайте документи і гроші всередині вашої валізи, застебнутого на кодовий замок. Тут також дуже корисним буде ознайомитися з порадами підготовки туриста до подорожі.
Не зберігайте всі свої гроші і цінності в одному місці. Так в разі крадіжки або втрати ви не опинитеся в скрутному становищі.

5. Уникайте неприємностей на вулиці
Можливо, багато хто зараз можуть посміятися над цим пунктом. Ну, хто ж собі на голову їх шукає - ці неприємності - скажете ви! А ось може бути в житті всяке. Просто варто проявляти пильність і обачність. А також...
Не варто виходити в небезпечні райони міста. Заздалегідь почитайте відгуки мандрівників, щоб виявити такі місця, або запитаєте в вашому готелі, куди не варто ходити, щоб не потрапити в халепу. Щоб, наприклад, зорієнтуватися, наскільки безпечна вулиця, дивіться на поведінку інших людей, особливо молодих жінок. Якщо вони розслаблені і не дуже активно стежать за речами, то й ви можете відчувати себе більш спокійно.
Намагайтеся одягатися в схожий на місцевих жителів одяг (по можливості). Жінкам варто уникати занадто сміливих нарядів, коротких спідниць і глибокого декольте. До того ж в деяких країнах за надмірно відкритий наряд можна отримати штраф.
Не залишайте речі і телефони без нагляду. Чи не кладіть їх поруч з собою на стіл або лавку, так що мимо проходить людина зможе схопити вашу річ і втекти з нею.
Якщо вас намагаються пограбувати, віддайте те, що просять. Гроші і телефон ніколи не вартують вашого життя.


6. Заздалегідь зберіть детальну інформацію про місце вашої подорожі
А саме для цього рекомендуємо зробити наступне:
Дізнайтеся, чи водяться там небезпечні тварини, отруйні змії або комахи. Можливо, ви зустрінете рекомендації, як одягнутися перед прогулянкою або яких місць слід уникати, щоб знизити ризики. Якщо плануєте подорож з гідом, розпитайте його, які речі слід взяти з собою.
З'ясуйте, поширені чи в точці вашого призначення особливі хвороби. Можливо, буде потрібно зробити щеплення, щоб уникнути серйозних проблем.
Уточнюйте, наскільки безпечно купання у водоймі. У воді вас можуть підстерігати і небезпечні бактерії, і хижі тварини.

 

 

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber