Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Паралельний світ: 7 найзагадковіших місць України
Паралельний світ: 7 найзагадковіших місць України
Замки з привидами, мертві озера, незрозумілі явища і місця з сильною енергетикою - все це є в Україні. Якщо ти з числа любителів загадкового і незрозумілого, ця стаття як раз для тебе!

Кам'яне село

Виявляється в Україні є свій Стоунхендж - місце під назвою Кам'яне село в Житомирській області. По суті, це купа великих валунів, які якимось чином опинилися прямо посеред лісу. Віддалено вони нагадують будинку, в зв'язку з чим існує ціла легенда.

Одного разу в це село зайшов старець і попросив води в першому-ліпшому на його шляху дворі. Жителі виявилися не надто гостинні і прогнали його. Ситуація повторилася і в інших дворах - ніхто з місцевих так і не зрозумів, що в образі старця до них з'явився Бог. За їх байдужість Бог наслав на село покарання і перетворив будинку селища і його жителів в камені.



На одному з валунів навіть зараз проглядається слід босої ноги, який називають «слід Бога». Кажуть, що якщо прикласти до цього каменю долоню, то можна зцілитися від будь-якої хвороби.

Вчені ж до сих пір точно не знають історії походження цього місця: за однією з версій камені були принесені сюди льодовиками, за іншою - це підніжжя існували тут колись древніх гір.
Мавринский майдан

Це місце на перший погляд виглядає як велика горбиста галявина, але, якщо подивитися на нього з висоти, відкриється зовсім інша картина. Зверху пагорби утворюють обриси величезного павука.



Вчені і до нині не сходяться в версіях щодо походження цього місця, але є три основні варіанти. Вигадливі пагорби могли в минулому бути оборонною спорудою часів Запорізької Січі, за ще однією версією це язичницьке капище і, звичайно, не обійшлося без припущення, що це витівки позаземних цивілізацій. Кажуть, тут відчувається сильна енергетика, а дощова вода ніколи не застоюється між пагорбів.
Cінее озеро

Це мальовниче озеро знаходиться в Карпатах на висоті 600 метрів і вражає своєю красою. Насичений синій колір пояснюється тим, що на дні озера знаходиться сірководневий джерело. З цієї причини озеро мертве - через високу концентрацію сірководню тут немає ні риби, ні навіть будь-яких мікроорганізмів. Втім для людей озеро нітрохи не небезпечно, більш того, його вода має цілющі властивості.


Олеський замок

У будь-якому поважному замку повинні бути примари і Олеський - не виняток. За легендою, в Олеському замку блукає привид шляхтича Адама Жолкевського, який був закоханий в дочку власника замку. На жаль, батько не схвалив з союз і зневірений Адам встромив собі в серце ніж. Самогубців було не прийнято ховати, тому його скинули в рів біля замку і з тих пір його привид бродить в околицях замку.

Втім, сновигає він тут не сам. У замку живе ще один привид - Черних монах. Кажуть, що це чеський монах Ян Каспер, який жив в розташовувався тут в колишні часи монастирі капуцинів. У День святого Антонія цей монах стрибнув у колодязь і розбився, а його дух і донині блукає в стінах фортеці. За другою версією, монах був пристрасною натурою і часто відвідував жінок легкої поведінки. Інші ченці вирішили покарати його за порушення обітниці і замурували в цегляну стіну.
Підгорецький замок

Ще один популярний замок Львівської області примітний примарою Білій Пані. Легенда про неї і правда моторошна. У минулі часи власник замку приревнував свою дружину і не придумав нічого кращого, ніж замурувати її живцем в одну зі стін замку. З тих пір її привид бродить по замку, лякаючи його гостей. Підтверджувалося це неодноразово - в радянські часи в замку розташовувався туберкульозний диспансер і його пацієнти не раз заявляли, що бачили привид жінки в білому.

Тустань

Цьому місцю теж приписують магічні властивості. Тустань раніше була фортецею, побудованої прямо посеред скель і входила в ланцюг Карпатської лінії оборони на південно-західних кордонах Київської Русі. Крім свого оборонного призначення, фортеця виконувала ще й функцію астрономічної обсерваторії.

На скелях колишньої фортеці можна помітити безліч малюнків і написів. Звичайно, серед них є і написи в дусі «Вася + Іра», але основний масив складають старовинні малюнки на скелях.

Оконські джерела

На перший погляд це звичайні озера, але є один нюанс - прямо посеред озера можна побачити б'ють ключем джерела карстових вод (підземні води, які залягають і циркулюють в розчинних породах - прим.ред.). Вони настільки потужні, що виштовхують 200 літрів води щомиті. Причому походження джерел досі не ясно.

До того ж до цієї аномалії в озері завжди одна і та ж температура води - 8ºC. Навіть у люті морози озеро не замерзає, а вода з нього не піддається штучному газування.
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber