Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Побачити на власні очі: 10 незвичайних місць на планеті, які вас здивуют
Побачити на власні очі: 10 незвичайних місць на планеті, які вас здивуют
Найміцніше в наших спогадах осідають моменти щирого подиву і непідробного захоплення. А що може підкорити більше неймовірних чудес природи?

1. Печера світлячків

Де: печерний комплекс Вайтомо, Нова Зеландія

Цю печеру по праву вважають одним з найбільш чарівних, неймовірних місць на землі, де здається, що зоряне небо майже на долоні. Але це не небо, а світять - не зірки. Вся магія в скелястих рельєфах одній з печер Вайтомо і її світляків (Arachnocampa luminosa), які мешкають виключно в Новій Зеландії і опромінюють своїм яскравим світлом печери.
Печера знаходиться під землею і на воді, так як ні однієї ділянки суші там немає, все затоплено підземними водами. А тому всі екскурсії здійснюються на човниках, а прогулянка перетворюється в ціле пригода, в ході якого розповідають про місцеві легендах, міфах і загадкових історіях пов'язаних з печерою.


2. «Бавовняний замок», природні басейни Памуккале

Де: Памуккале, Туреччина

Паммукале (або «Бавовняний замок») - унікальні природні мінеральні басейни. Зовні вони утворюють цілий комплекс білосніжних терас, по яких струмує кристально чиста вода. У кожного мандрівника це викликає свої асоціації: кому бачиться неймовірний замок, кому - засніжена вершина, а кому - білі чани з прозорою водою. Щоб це не було, але видовище - неймовірне, особливо в променях сонця.
Крім зовнішньої краси, мінеральні води Памуккале ще й мають масу корисних властивостей. Багато хто приїжджає сюди зняти втому і болі в термальних басейнах, а також лікувати хвороби серця і опорно-рухового апарату.

 

3. Солончак Уюні

Де: Болівія, Уюні

Озеро Уюні - одне з найзнаменитіших соляних озер на планеті. Велику частину часу це просто соляна пустеля, але після сезону дожів (з листопада по березень), коли його соляні стільники покриваються шаром води, озеро перетворюється на ідеальну дзеркальну поверхню і відображає весь небосхил. Дивлячись на все це, здається, що знаходишся в якійсь нескінченності, де неможливо знайти лінію горизонту.
Цікавими є й околиці Уюні. Неподалік від солончака знаходиться рибальське село, в якій ви можете побачити кактуси висотою в 8 метрів і вище, а також зовсім близько розташований Ліс Каменів.


4. Вогняний водоспад «Кінський хвіст»

Де: Національний парк Йосеміті, Каліфорнія, США

Йосемітський парк в Каліфорнії - вже сам по собі дивовижне чудо природи. Але ще на його території є унікальне палаюче явище, побачити яке можна лише кілька днів на рік. Тільки в кінці лютого і на початку березня водоспад Horsetail Fall перетворюється на справжнє виверження вулкана.
Хоча насправді все це не більше ніж обман зору. Вся справа в сонячних променях, які в певну пору року і час доби відображаються під потрібним кутом і створюють таку світлову ілюзію на звичайному водоспаді. Хоч і дуже переконливу, а тому Фотоохотники і допитливі туристи тисячами навідуються сюди, щоб відобразити унікальне видовище.


5. Тераси долини Хуанлун

Де: Сичуань, Китай

В мальовничій долині Хуанлун ( «Жовтий дракон»), яка знаменита своїми неймовірними гірськими пейзажами, на схилі одного з хребтів розташовані унікальні травертинові озера з чистою смарагдовою водою. Нагадує все це нескінченну долину озер, кольори яких переливаються від жовтого і світло-оранжевого до різних відтінків блакитного, синього і зеленого.
Всі ці кольорові міні-басейни, яких на території заповідника більше 3500, розташувалися на висоті близько 3.5 км. Територія долини славиться наявністю водоспадів, термальних озер, гарячих джерел, великою кількістю унікальних рослин, не кажучи вже про мальовничому гірському масиві.

6. Рожеве озеро Ретба

Де: недалеко від Дакара, Сенегал

Це унікальне озеро, яке багатьом нагадує ягідний крем або морозиво, знаходиться в Сенегалі, неподалік від його столиці. Популярність Ретба отримало завдяки своєму унікальному кольору. А причина явища в ціанобактеріях, єдиних мешканців цього соляного розчину. Насиченість відтінку залежить від погоди (вітер, дощ, вологість), коли бактерії виробляють більше або менше ферментів.
В озері можна плавати. І не боятися, що потонете, адже концентрація солі в ньому в 1.5 рази більше ніж в Мертвому морі (приблизно 400 грам на літр).
На озері досить активно видобувають сіль для продажу, що стало причиною стрімкого зменшення його розмірів. На жаль, за останні 10 років Ретба обмілів більш ніж в 3 рази. Так що поспішайте побачити, поки воно не зникло з лиця землі.

 

7. Крижані печери Ватнайекюдль

Де: Ісландія

Холодна Ісландія захоплює своїми крижаними пейзажами. Але те, що відкриється перед вами в печерах Ватнайекюдль, залишить, можливо, найяскравіше враження. Це один з трьох найбільших в світі льодовиків і найбільший в Європі, в надрах якого ховаються печери довжиною в понад 300 метрів і завглибшки понад 100 метрів. Товщина льоду в середньому - від 300 метрів і вище.

Через течії теплих вод і освіти дрібних хвиль пейзажі печер набувають неймовірний казковий рельєф. Найкраще вирушати в печери в зимовий період, тоді на території більш безпечно перебувати, а після сезону дощів їх крижані стіни виблискують від блиску.


8. Каньйон Антилопи

Де: Арізона, США

Чи не Гранд-Каньйоном єдиним. Є в Арізоні ще одне унікальне місце, дивуватися пейзажам якого можна не тільки зовні і оглядових майданчиків, а й усередині самого каньйону. Дивовижні рельєфи ущелин створюють враження якоїсь неземної місцевості. Територія ділитися на дві частини: Нижній і Верхній каньйон. Обидва придатні для прогулянок і оглядів, оснащені міцними металевими сходами.
Найкраще милуватися каньйоном навесні і восени, коли сонячні промені проникають в усі щілини і немов осявають яскравим світлом його зсередини. Не варто приїжджати в дощову погоду, так як можливі зсуви.


9. Острів Сокотра

Де: Ємен

Острів Сокотра буде цікавий всім, хто готовий дивуватися чудесам природи, особливо її унікальною флорі. Адже ті рослини, дерева, чагарники, квіти, які ви можете знайти на острові, ви не побачите більше ніде в світі. За словами вчених, тільки на Сокотрі залишилися «осколки» древньої флори, яка росла більше мільйона років тому.
Всього на острові понад 800 унікальних видів рослин. Незважаючи на досить скромні розміри, острів має масу природних чудес: пальмові долини, гірські хребти, озера і навіть пустеля. І, звичайно ж, прекрасне узбережжі Індійського океану.

10. Озера вулкана Келімуту

Де: острів Флорес, Індонезія

У Національному парку Келімуту, на території якого знаходиться і знаменитий однойменний вулкан, на висоті близько 1650 метрів розташувалися три унікальних різнокольорових кратерних озера. Утворилися вони в результаті останнього виверження вулкана (в 1960-х роках), і з тих пір радують погляди місцевих жителів і приїжджих своїм забарвленням.
Крім того, що вони один з одним відрізняються за кольором, так вони ще й самі по собі час від часу його змінюють, причому кардинально - за рахунок змін в мінеральному середовищі води. Колір завжди непередбачуваний: природні відтінки (смарагдовий, блакитний, синій) змінюють зовсім нехарактерні для озерних вод (чорний, червоний, золотистий).
Найкраще дивитися на цю красу з оглядового майданчика під назвою «Місце натхнення». Пізно вранці, коли туман огортає озера, але вже пробиваються сонячні промені, тут народжується справжня магія.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber