Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Під забороною: що не можна провозити через кордон
Під забороною: що не можна провозити через кордон
Ми вам вже розповідали про те, що не можна брати в ручну поклажу. Тепер же поговоримо про речі, які не дозволяється перевозити навіть в загальному багажі.


Є речі, які категорично заборонено перевозити, незалежно від напрямку. Так, ви правильно зрозуміли: це зброя, наркотики і лікарські препарати без довідки лікаря - начебто і так зрозуміло, але на всяких випадок нагадуємо.
Дещо можна вивозити тільки в певній кількості. Так, дозволяється взяти в чемодан 2-3 літра алкоголю (в залежності від міцності напою), до 200 сигарет, в деяких країнах встановлені обмеження на ввезення парфумерної продукції. Уточнити дозволену кількість можна за телефоном гарячої лінії митної служби.
Важливо! Перед подорожжю обов'язково уточніть умови авіакомпанії, з якою летите. Заздалегідь знаючи про те, що не можна провозити в багажі, ви збережете час і гроші.
Пам'ятайте про предметах, які перевозити не заборонено, але які підлягають обов'язковій декларації. Це історичні та культурні цінності, медичні препарати, а також рослини і тварини. Якщо ви везете ювелірні вироби з дорогоцінних металів або каменів, прикладіть до них чек.

 

Євросоюз

В країни Євросоюзу заборонено ввозити картопля, м'ясну і молочну продукцію (дитяче харчування не береться до уваги), насіння, саджанці та плоди цитрусових, а також пагони винограду, придатного для виготовлення вина. Питання з приводу тварин потрібно уточнювати індивідуально. Тут має значення як країна, так і вид тварини. Наприклад, в Німеччину нізащо не пропустять з собакою бійцівської породи.

Крім того, при в'їзді необхідно задекларувати готівку, якщо їх сума перевищує € 10 000.


США

Через американську кордон не дозволяється провозити абсент і абсентосодержащіе напої. Серед продуктів харчування під забороною м'ясо і риба (як в свіжому, так і в консервованому вигляді), молочна продукція, яйця, неконсервованих ікра, а також овочі і фрукти.

Зразкам грунту і комах також не судилося отримати «грін-карту». За межі штату Гаваї ні в якому разі не можна вивозити будь-яких представників фауни. Існує також ряд країн, продукція яких ветована в Штатах. Отже, якщо на чомусь зазначено "made in" Судан, М'янма, Іран або Куба, то в США воно не потрапить.


Арабські Емірати

Живучи за законом шаріату Арабські Емірати дотримуються чи не найсуворіших правил, коли мова заходить про законних / незаконних речах в багажі. Це, знову ж таки, продукти харчування, вироби з рогів і кісток екзотичних тварин, будь-які речі, які мають історичну або культурну цінність для країни. Вивіз екзотичних тварин і насіння пальм також карається законом, а до медикаментів обов'язково повинен додаватися рецепт.

Окремо варто згадати речі релігійного характеру, які можуть образити почуття мусульманина. Під це визначення потрапляють будь-які предмети, пов'язані з Ізраїлем (наприклад, що містять герб або логотип, а також ті, що були там виготовлені).


Таїланд

Таїланд бере за основу всесвітньо прийнятого списку заборонених до ввезення речей. Але є нюанс, що стосується собак. Так, в країну не пустять пітбультер'єрів, американських стаффордширських тер'єрів, американських стаффордширських бультерьеров.

Також вам потрібно знати, що з Таїланду заборонено вивозити предмети історичної та культурної спадщини (наприклад, фрагменти стародавніх пам'ятників і монументів, доісторичні об'єкти, будь антикваріат), а також об'єкти релігійного поклоніння (предмети з зображенням Будди або Бодхісатви). Виняток з останнього правила - персональні амулети і крихітні статуетки Будди до 13 см у висоту.

Цінним представникам флори і фауни залишати країну не можна. Крім того, заборонено вивозити вироби з панцирів черепахи, слонової кістки, коралів і черепашок, раковин будь-яких молюсків, а також шкур диких тварин.


Єгипет

І в цій країні теж досить суворі правила ввезення / вивезення предметів в багажі. Так, що вивозиться антикваріат або вироби ручної роботи не повинні представляти ніякої історичної цінності. Для підтвердження цього факту вам знадобиться спеціальний сертифікат (його можна попросити у продавця під час покупки).

Також в Єгипті ще діє окреме табу на вивіз улюблених сувенірів пляжників - всіляких черепашок і раковин. Мова йде не тільки про декорованих раковинах з невеликих сувенірних крамничок, але і тих, які ви можете знайти на пляжі після прибою. Якщо дуже хочеться купити собі на пам'ять коралове виріб - не забудьте зберегти чек з магазину.

 

Австралія

Вирушаючи на відпочинок в цьому напрямку, пам'ятайте, що при в'їзді до Австралії обов'язково декларувати всі продукти харчування і всі ліки, зброю, тварин і рослини, особливо ті, які знаходяться під загрозою зникнення (черепахи, крокодили, зебри, змії, тверді корали, орхідеї , ікра осетрових). На такі товари діють особливі обмеження і заборони.

Крім того, при в'їзді до Австралії потрібно декларувати валюту від 10 тисяч австралійських доларів і вище.

Що заборонено вивозити з Австралії? Тварин і рослини, предмети дикої природи (корали, раковини, рептилії), речі, що представляють історичну цінність (без відповідного дозволу), вироби з дерева і бамбука, шкіри, кістки, пір'я птахів, раковин і коралів.

Щоб не пропустити акційні пропозиції по авіаквитках, підпишіться на нашу розсилку і стежте за всіма акціями, розпродажами і Лайфхак для подорожей.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber