Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Парк Софіївка: чому там варто побувати і як дістатися
Парк Софіївка: чому там варто побувати і як дістатися
Цей парк в Умані для своєї дружини Софії в XVIII столітті заснував польський військовий і політичний діяч Станіслав Потоцький. За 6 років під керівництвом інженера Метцеля і за допомогою звичайних громадян (багато з яких при будівництві загинули) на місці яру з'явився один з кращих садів у всій Європі. Парк Софіївка: чому там варто побувати і як дістатися

Парк «Софіївка»: трохи історії

Цей парк в Умані для своєї дружини Софії в XVIII столітті заснував польський військовий і політичний діяч Станіслав Потоцький. За 6 років під керівництвом інженера Метцеля і за допомогою звичайних громадян (багато з яких при будівництві загинули) на місці яру з'явився один з кращих садів у всій Європі.

Взагалі історія парку дуже драматична, тому радимо взяти екскурсію і дізнатися всі ключові факти та захоплюючі легенди. (Екскурсія для дорослих коштує 50 грн, для дітей - 30 грн).

Зараз у парку статус науково-дослідної установи Національної Академії Наук України. Щороку «Софіївку» відвідують більше 500 000 чоловік.

Що подивитися в «Софіївці»

У «Софіївці» просто величезна кількість чудових природних експонатів. На площі в 179,2 га росте понад 3300 видів дерев і кущів, як типових для місцевої флори, так і досить екзотичних. Тут і болотний кипарис, і буки, і їли, і тюльпанове дерево, і ліани. Окремо варто згадати про Розаріум - під час цвітіння складається враження, що десь поруч перекинули кілька флаконів духів.

Також в парку є мальовничі озера, водоспади, гроти і навіть підземна річка, по якій можна пропливти на човні. Крім того, «Софіївка» цікава своїми мальовничими будівлями. Ти побачиш Венеціанський місток, Будинок творчості вчених, Павільйон Флори, оригінальні альтанки і незвичайні скульптури, зокрема знаменитий фонтан «Змія». Що кому потерти, щоб збулося бажання, і куди піти, щоб отримати враження яскравіші, підкажуть місцеві гіди.

У «Софіївку» з дітьми

Маленьким туристам поїздка в «Софіївку» точно сподобається. Тут можна набегаться в задоволення, погодувати лебедів, поїздити в кінному екіпажі або верхи на конях, поплавати на човні по зачаровує підземною річкою.
Коли їхати в «Софіївку»

Кращим періодом для відвідування Софіївки вважається травень-червень. В цей час всюди дуже зелено і водойми ще не цвітуть від спеки. На вихідних в «Софіївці» багато людей, але парк реально величезний, розминутися нескладно. Хоча, звичайно, ідеальний час для якісної неспішної прогулянки - будні. Рекомендуємо приїжджати рано вранці, щоб присвятити прогулянці весь день.

Де зупинитися в Умані

«Софіївка» ідеальна для поїздки вихідного дня. Але якщо плануєш залишитися в місті довше, забронюй номер в готелі. Великий готель є прямо біля парку. Крім того, в місті, можна без проблем орендувати апартаменти.


Парк «Софіївка» в Умані: як дістатися

Парк знаходиться за адресою: вул. Київська, 12а / вул. Садова, 53. До Умані можна доїхати на автобусі, зокрема, з Києва вони відправляються з Центрального автовокзалу і ж / д вокзалу.

Потрапити в сам парк можна з різних входів:

    До центрального входу по вул. Садова їдуть автобуси № 5, 6, 11, 23, зупинка «Парк" Софіївка "».
    До входу з боку вул. Київська йдуть автобуси № 1, 1а, 1б, 4, 9, 14, 17, 18, 22, 23, зупинка «Парк" Софіївка "». Автовокзал, куди прибувають туристи з інших міст, всього в десяти хвилинах ходьби від цих воріт.
    До входу з боку університету садівництва йдуть автобуси № 1, 1а, 1б, 9, 14, 18, 22, зупинка «Національний університет садівництва».

    Графік роботи парку: щодня з 9.00 до 18.00. Екскурсії проходять з квітня до середини листопада.
    Вартість входу в парк: для дорослих - 70 грн, для дітей - 40 грн.
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber