Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Безкоштовний Будапешт
Безкоштовний Будапешт

Безкоштовний Будапешт

Хоча відпочинок в угорській столиці і не сильно вдарить по вашому туристичному бюджету, все ж не завадить знати, як можна провести час у Будапешті абсолютно безкоштовно. Отже, чим можна зайнятися?

Тут вам і невеликі озера (на березі одного з них височіє замок Вайдахуняд), і пішохідні доріжки, і затишні алеї з тінистими лавками. До речі, не забудьте відшукати цікавий пам'ятник «Годинник», коли будете в парку. Це найбільші у світі пісочний годинник, які були побудовані на честь вступу Угорщини до Євросоюзу. Кожне 31 грудня вони перевертаються, символізуючи початок нового року.

Безкоштовні екскурсії по Будапешту / Free tours Budapest

Без сумніву, це самий кращий спосіб дізнатися про місто зсередини, адже ні в одному путівнику ви не прочитаєте того, що розкажуть вам місцеві гіди. На вибір є чотири види екскурсії: класична, післяобідня, похід по комуністичним місцях і прогулянка по єврейському кварталу.

В «меню» — короткий екскурс в історію, можливість почути думку самих угорців про тих чи інших історичних подіях, цікава компанія і легка, невимушена атмосфера.

Готові досліджувати місто? Тоді вперед — на площу Vörösmarty, звідки беруть початок більша частина екскурсій. Детальніше про турах, часу початку і маршрутах дізнайтесь на сайті організатора.

Музеї Будапешта

Будапешт відрізняється від інших європейських столиць тим, що тут далеко не всі музеї готові допустити вас до своїх скарбів безкоштовно. Однак є деякі лазівки, знаючи які, можна проникнути у світ прекрасного даром.

Як правило, майже у всіх музеях Будапешта вхід вільний під час національних угорських свят: 15 березня, 20 серпня і 23 жовтня. А Етнографічний музей (Néprajzi Múzeum) не стягує вхідну плату ще й 22 січня, 5 та 15 березня, 18 травня, 20 серпня, 20-21 вересня і 23 жовтня.

На постійну експозицію у Музей прикладного мистецтва (Iparművészeti Múzeum) можна пройти безкоштовно в третю суботу місяця тим, кому ще немає 26 років, і двом батькам або близьким родичам, супроводжують дітей до 18 років.

Також для молоді віком до 26 років в останню неділю місяця відкрито Угорський музей природних наук, а Музей сучасного мистецтва і Угорський музей науки, техніки і транспорту — кожну першу суботу місяця. Єдиний музей, який незмінно залишається безкоштовним, це Музей історії поліції.

Мости в Будапешті

Будапешт впору називати столицею мостів  так багато їх прикрашає берега Дунаю. А от щоб розгледіти їх у всій красі, варто влаштувати собі тур по мостах угорської столиці (і краще всього — ввечері).

Почати можна з Ланцюгового мосту Сечені, самого першого, який з'єднав Буду і Пешт воєдино. Ввечері, у світлі вогнів ілюмінації, міст виглядає особливо вражаюче.

Інший міст — міст Ержебет — був побудований на рубежі XIX і XX століть і конструкції був ланцюговим. В наші дні міст прикрашає оригінальна підсвітка, а у святкові дні він навіть висвітлюється кольорами національного прапора.

Але самий незвичайний міст Будапешта — Маргіт, другий найстаріший міст. Його незвичайність у тому, що міст складається з трьох прольотів: два з них сходяться над мисом однойменного острова під кутом 150 градусів, а третій веде прямо на острів, роблячи його доступним для прогулянок і відпочинку городян.

Гора Геллерт

Будапешт, безсумнівно, гарний і при близькому розгляді, але щоб захопитися видом міста сповна, радимо піднятися на гору Геллерт. З висоти 140 метрів види на Будапешт вразять навіть найдосвідченіших завсідників оглядових майданчиків: горбиста Буда, торговий Пешт і, звичайно, — величний Дунай, що несе свої води до горизонту, вразять навіть найвибагливішого туриста.

Центральний парк Варошлігет

Втомилися від шумного Будапешта і хочете відпочити? Вирушайте в Центральний парк Варошлігет, який, до того ж, є найбільшим природним заповідником столиці.



 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber