Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow «Чайні країни»: топ-10 країн, у яких чай є культовим напоєм
«Чайні країни»: топ-10 країн, у яких чай є культовим напоєм
Найпопулярнішими тонізуючими напоями у багатьох країнах світу, безсумнівно, є чай і кава, які чи кожна людина в світі п’є щодня.
 Зазвичай між кавою і чаєм зберігається паритет: кількість людей, які надають перевагу одному чи іншому з напоїв мають незначні розходження. Однак є країни,  й цілі регіони, у яких чай зведений у статус культу, якому надає перевагу більше 90% населення. Ось яки вигляд має десятка найбільш «чайних» країн світу.
10. Індія
В Індії улюбленим напоєм 89% відсотків населення є чай. Як не дивно, хоча багато хто вважає Індію, мало не батьківщиною чаю, перші плантації з’явилися тут лише в середині ХІХ ст. зусиллями британських торгових компаній, які всіма силами намагалися позбутися монополії Китаю. В Індії надають перевагу чорному чаю з прянощами і молоком.
9. Нігерія
Як не дивно, але в Нігерії національним напоєм вважається саме чай, якому надають перевагу 95,4% населення країни.
8. Казахстан
У Казахстані 95,6% населення п’є чай, який вже давно став частиною культури цієї євроазіатської країни. Національним напоєм вважається чорний чай із додаванням молока, який подають у піалах.
7. Марокко
І у Марокко національним напоєм є чай, якому надають перевагу 96,1% населення країни. Саме цим напоєм тут зустрічають дорогих гостей. Національним напоєм вважається зелений чай з м’ятою, великою кількістю цукру і лимоном.
6. Єгипет
Як не дивно, але 98,5% єгиптян віддають перевагу саме чаю, причому не класичному чорному або зеленому, а напоям, завареним за власними рецептами з каркаде або хельба.
5. Китай
У Китаї 89,8% населення віддають перевагу чаю, що втім, і не дивно, враховуючи, що в піднебесній чай зведений практично в ранг культу, тут його культивують більше 1000 років.
4. Пакистан
99% населення Пакистану обирає в якості тонізуючого напою саме чай, за чашкою якого можна сидіти, годинами обговорюючи новини.
3. Азербайджан
В Азербайджані 99,1% жителів країни хоч раз на день п’ють чай, який став по справжньому народним напоєм, правда, тільки в останні 100 років, після початку розвитку свого власного чайного виробництва. Чайхани давно стали своєрідними клубами за інтересами.
2. Кенія
99,2% кенійців надають перевагу чаю перед іншими напоями. Найцікавіше, що чайні плантації в цій країні з’явилися зовсім недавно, лише на початку ХХ ст.,який завезли сюди британські підприємці.
1. Узбекистан
А в Узбекистані аж 99,65% населення культивують цей напій, з якого починають і закінчуються всі трапези.
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber