Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Що подивитись в Будапешті
Що подивитись в Будапешті

Столиця Угорщини наповнена важливими історичними та архітектурними пам'ятками, які неодмінно потрібно побачити.

1. Площа Героїв - є однією з головних площ в Будапешті. Тут знаходиться один із знакових символів міста, Меморіал, закладений на честь тисячоліття існування держави в 1896 році. У центрі площі височіє колона, увінчана архангелом Гавриїлом. В основі - сім вождів мадярських племен, які заснували Угорщину, на чолі з засновником династії перших угорських королів. 14 статуй в двох колонадах позаду - правителі і видатні державний діячі.
Площа знаходиться в кінці проспекту Андраші, одного з найважливіших бульварів міста. Площа і проспект Андраші були визнані об'єктами всесвітньої спадщини в 2002 році.
Найсимволічнішою будівлею на площі Героїв є Музей образотворчих мистецтв, один з кращих музеїв в Будапешті.

2. Базиліка Святого Стефана претендує на звання найвищої будівлі в Будапешті висотою 96 метрів. Будівництво римсько-католицької базиліки в неокласичному стилі було завершено в 1905 році. Відвідування собору безкоштовне (пожертви вітаються), однак, туристів просять вибирати час, коли немає служби. У центральному куполі розмістився панорамний оглядовий майданчик, піднятися на який можна за невелику плату.

3. Рибальський Бастіон в Буді - це оглядовий майданчик, з якого відкривається приголомшливий панорамний вид на Дунай в сторону будівлі Угорського парламенту і Пешта. Побудована в 1902 році в неоготичному і неороманському стилях, це неймовірно фотогенічна частина міста, яку можна відвідати безкоштовно.

4. Будівля Парламенту Угорщини була зведена в 1902 році і є третьою за величиною будівлею парламенту в світі. Розташована на березі річки Дунай в Пешті, ця вражаюча споруда побудована в стилі готичного відродження і вона варта відвідання як через свою приголомшливу архітектуру, так і через своє політичне значення. Екскурсії по інтер'єру будівлі доступні на декількох мовах, а зовні знаходиться нещодавно відремонтована площа і пам'ятник жертвам революції 1956 року в Угорщині.

5. Сечені. Завдяки великій кількості термальних ванн, Будапешт отримав прізвисько «Місто Спа». В угорській столиці багато чудових бань, але комплекс Сечені варто відвідати не тільки як термальну купальню під відкритим небом, а й як приголомшливий пам'ятник архітектури в стилі нео-барокко і неоренесансу.

6.Замок Буда. Будівництво Будайської фортеці почалося в 13 столітті, і з тих пір будівля зазнала ряд архітектурних змін. Сьогодні це поєднання середньовічного, барочного, необарочного і модерністського стилю, а її територія є відмінним оглядовим майданчиком над Пештом. Тут також знаходиться Угорська національна галерея, художній музей, де представлені місцеві художники. Замок Буда - об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

7. Замок Вайдахуняд. Це одна з найпопулярніших визначних пам'яток Будапешта. Побудований в 1896 році з картону і дерева і спроектований Ігнаком Альпарі, замок являв собою копії будівель всього королівства Угорщина. Ця споруда так сподобалося городянам, що вони просили звести її з каменю, що і було зроблено на початку 1900-х років. Зараз тут проходить ряд фестивалів та культурних заходів, а також розміщується Угорський сільськогосподарський музей.

8. Центральна синагога - найбільша синагога в Європі (і друга за величиною в світі),  була побудована в стилі мавританського відродження в 1859 році. У будівлі прекрасний фасад з червоної та білої цегли з обробкою з кераміки. Інтер'єр синагоги розкішно прикрашений вітражами і мозаїкою. Під час Другої світової війни будівля була сильно пошкоджена і в своїй колишній розкоші була відновлена лише в 1990-х роках. У комплексі синагоги відвідувачі знайдуть єврейське кладовище - останній притулок тисяч загиблих під час Другої світової війни - і меморіальний парк Рауля Валленберга, присвячений шведському дипломату, який працював, щоб врятувати тисячі життів від переслідувань нацистів.

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber