Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow 15 помилок при використанні сонцезахисного крему
15 помилок при використанні сонцезахисного крему
 Які правила можна порушити, наносячи на шкіру сонцезахисний крем? На думку лікарів і косметологів, відпочиваючі на пляжах здійснюють не менше п'ятнадцяти помилок, здійснюючи цю просту дію.
 
Всім відомо, що слід використовувати сонцезахисний крем щодня, щоб запобігти ризик утворення раку шкіри і захистити себе від появи зморшок і веснянок.  Помилка №1: Використання крему не вчасно
 
Все, напевно, багато разів бачили на пляжі людей, які спочатку розправляють свої пляжні підстилки, переодягаються в купальники і тільки після цього починають мазати сонцезахисним кремом. Це не правильно. Крем на шкіру слід наносити крем за півгодини до виходу з дому. Йому потрібен час, щоб вбратися і почати діяти, щоб захистити шкіру від ультрафіолетових променів вже з перших хвилин перебування на сонці, коли вона особливо вразлива.
 
Помилка №2: Нанесення крему навколо одягу
 
Рак шкіри може вразити її на будь-якій ділянці, тому правильніше наносити сонцезахисний крем, попередньо повністю роздягнувшись. "Якщо ви вже надягли купальник, то будете намагатися не забруднити його при нанесенні крему", - говорять дерматологи. Лікарі радять мазати кремом повністю роздягненими перед дзеркалом в повний зріст і наносити його на все тіло, не забуваючи про середину спини і литкові м'язи.
 
Помилка №3: ​​Зневага захистом губ
 
Губи також схильні до негативного впливу ультрафіолету, тому вони потребують спеціальних засобах захисту. Однак, не варто застосовувати той же крем, що і для тіла, він неприємний на смак і, до того ж, не затримається на губах надовго. Краще використовувати спеціальний SPF-бальзам, який, завдяки своїй щільній текстурі, захистить губи протягом більш тривалого часу. Слід періодично повторно наносити бальзам, щоб забезпечити постійний захист губ, навіть якщо ви п'єте, їсте або розмовляєте, перебуваючи на сонці.
 
Помилка №4: Забуті невеликі, але важливі ділянки шкіри
 
Помилково вважати, що для захисту організму від ультрафіолету достатньо одного мазка сонцезахисного крему на ніс. На жаль, є й інші, менш очевидні ділянки тіла, про захист яких ми часто забуваємо. Найменше люди піклуються про пальці ніг і тильних сторонах ступень, але вони схильні до ризику сонячних опіків, вважають лікарі. Варто пам'ятати і про пахвами, задній частині шиї, століттях, кінчиках і мочках вух.
 
Помилка №5: Змивання сонцезахисного крему
 
Вибираючи захисний засіб, важливо звернути увагу на напис "водостійкий". Поки відпочиваючі потіють, лежачи на пляжі, або знаходяться у воді, крем змивається і шкіра стає вразливою. При застосуванні кремів зі спеціальною водостійкою формулою, краплі вологи не затримуються на поверхні шкіри і легко зісковзують з неї. До того ж, якщо звичайний крем під впливом води може потрапити в очі і викликати печіння, водостійке засіб не доставить подібних неприємностей.
 
Помилка №6: Нанесення крему для тіла на обличчя
 
Це не маркетинговий трюк: дійсно існує різниця між специфікою сонцезахисних кремів для тіла і для обличчя. Якщо у вас чутлива шкіра обличчя, схильна до появи акне, не варто використовувати засоби для тіла, особливо спреї і лосьйони, до складу яких входить спирт - вони сушать і подразнюють шкіру обличчя.
 
Помилка №7: Використання крему тільки в сонячні дні
 
Негативний вплив ультрафіолету може поширюватися на шкіру, навіть якщо сонця не видно з-за хмар. За даними Американської академії дерматології, 80% ультрафіолетових променів здатні проникати крізь хмари, тому не варто втрачати пильності навіть в похмурі дні.
 
Помилка №8: Занадто мало крему
 
Старе правило про те, що варто наносити крем лише в обсязі "маленької чарки", досі актуально. Однак, сьогодні люди часто користуються коштами у вигляді спреїв, які не завжди забезпечують ступінь покриття шкіри, що забезпечує її безпеку. Лікарі рекомендують, розпорошивши засіб, акуратно розтерти його по шкірі, навіть якщо інструкція із застосування на упаковці не згадує про це, а потім нанести спрей ще раз.
 
Помилка №9: Ви вважаєте, що, перебуваючи в машині, неможливо отримати сонячний опік
 
Повний захист від ультрафіолету неможлива, якщо звичайно ви не плануєте проводити час в бункері без вікон. Перебуваючи за кермом автомобіля, людина найбільш схильний до ризику сонячного опіку, кажуть лікарі. Так, засмагнути так складно, тому що вікна і лобове скло блокують UVB промені, але пряме UVA випромінювання проникає крізь скло, саме воно в більшій мірі є причиною раку шкіри і її старіння. Тому важливо не забувати використовувати сонцезахисний крем щоранку, сідаючи за кермо автомобіля.
 
Помилка №10: Використання кремів вузького спектру дії
 
Більшість засобів проти засмаги блокують тільки UVB промені - основну причину появи сонячних опіків. Однак не менш важливим є захист від UVA випромінювання, яке проникає в шкіру особливо глибоко, викликаючи її передчасне старіння. Щоб повністю захистити себе від згубного впливу обох типів сонячних променів, потрібно вибирати сонцезахисної крем з написом "broad spectrum".
 
Помилка №11: Вибір крему з низьким рівнем захисту
 
Так, технічно, масло для засмаги з рівнем SPF рівним 8, можна назвати сонцезахисним засобом, однак воно навряд чи врятує від сонячного опіку. Міжнародний Фонд раку шкіри рекомендує використовувати засоби з фактором захисту, як мінімум, в 15 одиниць. Але чи варто вибирати крем з показником вище? Часто можна чути, що продукти з підвищеним SPF - марна трата грошей: креми з рівнем захисту 30 блокують 97% випромінювання, а цей показник у засобів з індексом 50, вище всього на 1%. Однак, в останніх все-таки є деякі переваги. Такі засоби поглинають більше вільних радикалів, які виробляють енергію, тому для літнього часу лікарі рекомендують саме їх. Важливо пам'ятати також, що використовуючи креми з SPF 100, необхідно повторно наносити на шкіру так само часто, як і продукти з фактором захисту, рівним 30.
 
Помилка №12: Одноразове нанесення крему
 
Найчастіше люди використовують засіб для захисту від сонця один раз, вважаючи, що цього достатньо. Однак, для захисту шкіри протягом цілого дня потрібно наносити захисний крем кожні півтори години, навіть якщо він водостійкий.
 
Помилка №13: Використання старого крему
 
Якщо ви виявили у себе залишки торішнього кошти, перед тим як скористатися ним, слід пригадати, коли цей крем був придбаний. Він не повинен зберігатися більше двох років - по закінченні часу крем втрачає свої захисні властивості.
 
Помилка №14: Зневага сонцезахисними засобами в тіні
 
Те, що турист сховався від сонця під пляжною парасолькою або під навісом біля басейну, ще не гарантує йому повного захисту від сонця. Пісок і вода відображають сонячні промені і навіть перебуваючи під парасолькою, людина приймає 34% ультрафіолетового випромінювання. Тому не варто забувати про захисні засоби, відпочиваючи в тіні, - шкірі потрібен захист.
 
Помилка №15: Відсутність захисту очей
 
Сонцезахисні окуляри - не лише модний аксесуар, а й важливий елемент захисту очей від ультрафіолету. Переконайтеся, що ваші окуляри забезпечують такого роду захист. Темні лінзи без спеціального захисного покриття змушують зіницю розширюватися, з ультрафіолет, що проникає в око, сприяє розвитку катаракти. І не потрібно забувати змастити тонку шкіру повік сонцезахисним кремом.
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber