Верх
____________Головна
Заповідник "Асканія-Нова" через карантин залишився без туристів
Біосферний заповідник ім. Фальц-Фейна "Асканія-Нова", який на початку квітня відзначив 101 рік державної заповідності, в умовах карантину залишився без екотуристів. Колектив же працює, доглядаючи за тваринами та рослинами.
Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів директор заповідника Віктор Гавриленко.

"За винятком того, що не приймаємо туристів, повністю все працює в частині догляду за тваринами, рослинами. Єдине, що не робимо – не приймаємо туристів, не завантажуємо екскурсійні маршрути. Все інше робимо. Бо тваринам байдуже до карантину у людей", - зазначив Гавриленко.

За його словами, колектив заповідника дотримується всіх необхідних запобіжних заходів, працює у нормальному ритмі.

У заповідника кілька джерел прибутку, майже половина надходжень – від екотуристичної діяльності, також заробляють на реалізації тварин та вирощених рослин.

Як наголосив Гавриленко, з 1 квітня до середини вересня заповідник отримував основні кошти саме завдяки екотеризму, і це джерело прибутку тепер не працює. Компенсації на такі фарс-мажорні обставини державою не передбачені. Тому, за словами директора установи, можна прогнозувати проблеми з формуванням ресурсів на наступний сезон. Вплив карантинних заходів буде відчутно вже у другій половині травня – ресурси вичерпаються, а в цей час треба буде починати роботу з заготовки кормів, здійснення протипожежних заходів.
Наразі ж у заповіднику бебі-бум, розповів Віктор Гавриленко. Уже народилося 32 дитинчати муфлона. Також триває проліт птахів, а птахи, що зимували у заповіднику, розлітаються на місця гніздівлі. Тут зупиняються для перепочинку птахи, які мігрують.

Що ж до дня народження заповідника, то, як каже його директор, у квітні "Асканія-Нова" відзначає саме державну заповідність, бо на тлі історичних подій, що розгорталися 101 рік тому, комплексу загрожувало знищення унікальних об’єктів. Однак тоді на його захист стали відомі науковці, й 1 квітня 1919 року було затверджено "Декрет про оголошення колишнього маєтку Фальц-Фейна "Асканія-Нова" Народним заповідним парком".

"А взагалі заповідник створений Фрідріхом Фальц-Фейном значно раніше, у нього на 1898 рік уже існували всі структури, був заповідний степ, був дендропарк, і був зоопарк", - розповідає Гавриленко.

Як повідомляють у Херсонській ОДА, нині на території заповідника в природному середовищі існування проживають близько 2 тисяч видів тварин, тут росте понад 520 видів вищих рослин. Окрім того, колекція зоологічного парку заповідника нараховує близько 4 тисяч тварин 122 видів, а на території дендрологічного парку зібрано 1114 видів та форм деревних, чагарникових рослин й понад 700 трав’янистих. Багато з них занесені до Червоної книги України

Як раніше повідомляв Укрінформ, на Херсонщині серед заповідників та нацпарків туристи найбільше у 2019 році відвідували біосферний заповідник "Асканія-Нова".
 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber