Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Барселона: Корисні поради як уберегтися від шахраїв на відпочинку
Барселона: Корисні поради як уберегтися від шахраїв на відпочинку
Відпустка - довгоочікувана пора, особливо якщо у вас заплановано цікаву подорож. Нові країни і міста, люди і події, місця і відкриття - все це породжує масу хвилюючих емоцій. Але є й зворотний бік медалі: повністю віддавшись новим враженням, ми можемо втратити пильність і стати легкою здобиччю шахраїв, які активно орудують в місцях скупчення туристів, тому питання безпеки на відпочинку є дуже важливим.

Що стосується Барселони, по-перше, слід знати, що деякі райони міста є потенційно більш небезпечними, ніж інші. У таких зонах, як Лас-Рамблас, історичний центр міста, квартал Раваль і Готичний квартал ризик стати жертвою злодія досить високий через велику кількість людей, які збираються в цих місцях.

Найбезпечнішими районами Барселони вважаються Ешампле і Граса. Саме тут знаходяться кращі ресторани і найспокійніші вулиці. Ці райони, поряд із зоною пляжу Барселонета і Побленоу, рекомендуються для розслабленого відпочинку з дітьми.

У той же час Рамблас, Раваль, Борн і Готичний квартал - місця, рекомендовані для відпочинку компаніям молодих людей, які хочуть насолодитися нічним життям Барселони (при дотриманні правил безпеки, звичайно).

Деякі таксисти в туристичних зонах або біля аеропортів можуть здійснювати маніпуляції з таксометром, в результаті чого він видає велику суму, ніж є насправді. Ще один вид обману - везти клієнта довшим шляхом, що вийде дорожче.
Часто, вийшовши з автобуса, поїзда або спустившись з борта корабля, ми буквально піддаємося атаці послужливих людей, які хапають наші валізи і біжать з ними до своїх машин, щоб довести нас до готелю. Будьте уважні, особливо якщо такі послуги вам не потрібні, так як у вас вже заброньовано таксі.

У великих містах, таких як Барселона, дуже багато кишенькових злодіїв. Особливою популярністю у них користуються зони, де проходять потоки туристів, метро, ​​автобусні зупинки. Будьте завжди на сторожі: не зберігайте гаманець і мобільний телефон в легкодоступних місцях.

Іноді шахраї використовують наступний трюк: кажуть потенційній жертві, що у неї пляма на одязі (наприклад, її «позначила» пташка), і нібито допомагають його прибрати, в цей момент здійснюючи крадіжку.

Ще один спосіб шахрайства полягає в тому, що до пари наближається продавець троянд і пропонує чоловікові купити квітку для супутниці. При цьому ціна подарунка явно завищена, але, якщо чоловік відмовляється від покупки, маніпулятор змушує його відчути себе незручно перед жінкою і таким чином намагається змусити зробити покупку.
На найпопулярніших туристичних вулицях знаходиться безліч барів і ресторанів зі стравами місцевої кухні, проте багато з них користуються своїм вдалим розташуванням і беруть великі суми за погано приготовану їжу або напівфабрикати, які не мають нічого спільного з традиційною кухнею.
Ще один трюк: до вас на вулиці підбігає чоловік, нібито торгує браслетами, і швидко надягає один з них вам на руку без вашого дозволу. Поки ви з цим розбираєтеся, його напарник вас грабує.
Наступний вид шахрайства поширений в Барселоні і Мадриді. Двоє людей, одягнені як службовці готелю, дзвонять вам в двері, щоб нібито провести ревізію номера. Поки один робить вигляд, що займається перевіркою, другий непомітно забирає ваші цінні речі.
Черговий трюк: до вас наближається група людей, нібито збирають підписи, і поки ви відволікаєтеся на них, їх спільники вас обкрадають.
Часто злодії маскуються під туристів: прикидаючись, що заблукали, вони розкривають величезну карту і просять вас допомогти їм, відволікаючи вашу увагу і в той же самий час крадуть ваші речі.

Основні поради, які допоможуть уникнути неприємностей, звучать досить просто і убезпечать вас від неприємних кмоцій в поїздці.

Уважно стежте за своїми речами, особливо в місцях великого скупчення народу і в громадському транспорті.
Уникайте вулиць, які здаються вам підозрілими.
Уникайте предметів одягу та аксесуарів, традиційно пов'язаних з образом туриста: яскраві кольорові кепки, фотоапарат на шиї, шорти, рюкзак за спиною. Правильніше використовувати одяг більш спокійних кольорів, яка не буде привертати увагу кишенькових злодіїв.
Здійснюйте прогулянки по Барселоні з мінімумом готівки або однієї банківською картою. Всі свої документи теж не варто з собою носити. Внутрішню кишеню куртки або передні кишені брюк - це кращі місця для зберігання грошей. У сумці гроші і карти тримати не слід.
Якщо ви все-таки берете з собою сумку, перекиньте її ремінь через плече і завжди тримайте її перед собою. У холодну пору року можна заховати сумку під куртку або пальто. Якщо у вас рюкзак, його ні в якому разі не можна вішати за спину. На вулицях зверніть увагу на досвідчених туристів, які носять рюкзак спереду, на грудях.
Якщо ви заблукали, чи не розглядайте карту посеред вулиці, адже злодії можуть скористатися тим, що ваша увага відвернута. Найкраще притулитися спиною до стіни, так ви будете краще контролювати ситуацію.
Ніколи не залишайте сумку в ногах або на сусідньому стільці в ресторані, барі або кафе. Тримайте її на колінах. На пляжі не залишайте речі без нагляду, коли вирушаєте плавати. Не довіряйте людям, що пропонують свої послуги на пляжі (продавці, масажисти та ін.).
Коли робите фото, міцно тримайте ремінь камери. Після того як знімок зроблений, повністю закрийте фотосумку і тримайте її завжди перед собою. Будьте особливо уважні, дістаючи на вулиці смартфон, злодії використовують найменше ваше відволікання.

Пам'ятайте, що ваша безпека під час відпочинку сильно залежить від вас самих: якщо ви візьмете до уваги всі наведені нами прості поради і приймете відповідні заходи безпеки на відпочинку, злодії, швидше за все, до вас навіть не підійдуть і відправляться шукати легшу жертву.

 

Бажаєио вдалих прогулянок по Барселоні!

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber