Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Що робити, якщо затримали рейс на літак?
Що робити, якщо затримали рейс на літак?

Що робити, якщо затримали рейс на літак?

З чим тільки не стикаються мандрівники, здійснюючи авіаперельоти з міста в місто, з країни в країну. І однією з часто трапляються ситуацій при цьому буває затримка рейсу. Прикрий момент, від якого, на жаль, не застрахований ніхто, і трапитися може на будь-якому авіамаршрутів.

Ось так плануєш поїздку, чекаєш її, чекаєш, приїжджаєш в аеропорт - а там знову ще одне «чекаєш». Звичайно, почекати і потерпіти можна, адже попереду ще цілий довгоочікувану відпочинок, але тільки, якщо очікування триває лічені години.

А якщо немає? А що, якщо попереду ще стикувальний рейс, або люди спізнюються на важливу ділову зустріч, або ви летите вже після відпустки, а на наступний день потрібно виходити на роботу? Тут вже нерви можуть і заграти.

Потенційний мінімум фінансових і психологічних витрат, які пасажир понесе в результаті затримки рейсу, - це витрати на їжу та зіпсований настрій. У найбільш серйозних випадках - витрати на проживання, вартість квитка на стикувальний рейс, іноді і всієї путівки, втрата вигідного контракту та інші непередбачені моменти, які мають фінансову складову. Я вже не кажу про всіх психологічних моментах, стресі, який при цьому можуть перенести люди при тривалій затримці рейсу.

Через що такі ситуації взагалі можуть виникнути і що в таких випадках можна зробити?

Причини затримки рейсу
Рейс може бути затриманий з різних причин, починаючи технічною несправністю, перевантаженням графіків аеропортів, погодними умовами, закінчуючи страйками авіадиспетчерів і пілотів. Час очікування при цьому може бути від 1 год і більше.

Що слід насамперед зробити?
У  законодавстві права пасажирів авіаліній регулюються авіаційними правилами, Повітряним кодексом  і Монреальської конвенції (по рейсам).

Якщо ви вже приїхали в аеропорт, зіткнулися з тим фактом, що ваш рейс затримується, з'ясували причину і час затримки, і вас воно ніяк не влаштовує, то вам слід звернутися до стійки реєстрації авіакомпанії-перевізника і зафіксувати своє звернення. Підтвердженням такого може служити отриманий у представників авіакомпанії документа, записаний дзвінок по телефону на гарячу лінію авіакомпанії-перевізника або фото вас на тлі табло про затримку рейсу. Будь-яке підтвердження в подальшому буде працювати на вашу користь при виникненні спірних ситуацій з авіакомпанією.

!!! Майте на увазі, що в разі затримки рейсу авіакомпанія повинна докласти максимум зусиль, щоб доставити своїх пасажирів до місця призначення або постаратися забезпечити максимально комфортні умови очікування. А ви, будучи пасажиром затриманого рейсу, маєте право на це розраховувати.

На що можуть розраховувати пасажири затриманого рейсу від авіакомпанії-перевізника?
Ви маєте право вимагати у авіакомпанії такі послуги:

-організацію перельоту до місця призначення першим найближчим рейсом;
-зміна броні квитка на більш відповідну для вас дату;
-якщо затримка рейсу становить більше п'яти годин, в результаті якої вже немає можливості подальшої подорожі, - вимагати компенсувати витрати на квиток.
-якщо ви готові чекати рейс, який затримали, то на час вашого очікування ви маєте право вимагати від авіакомпанії такі безкоштовні послуги.

Затримка рейсу більше 4г:

-холодні закуски;
-прохолодні напої;
-два телефонних дзвінка або можливість скористатися інтернетом для відправлення листа;
-доступ в кімнату матері і дитини (до семи років).


Більше 8 ч (вдень) і більше 6 годин (вночі):

-трансфер до / від готелю і розміщення в готелі, готелі
-також, зберігши всі касові квитки, інші документи, що підтверджують витрати на проживання та трансфер, ви цілком можете забезпечити свій комфорт самостійно, а в подальшому після перельоту вимагати від авіакомпанії-перевізника компенсацію за даними вимушеним витрат. Але відразу майте тут на увазі, що цей варіант більш проблематичний і деколи вимагає -залучення адвокатів.

 

Варто взяти до уваги, що в разі вимоги компенсувати вартість вашого квитка ви, на жаль, має право отримати не більше половини його вартості. Це перший не особливо приємний момент.

На практиці в Україні, як свідчить статистика, отримати компенсацію виходить не у всіх. Це, скоріше, рідкісний випадок. Це другий момент, який не особливо радує. Є випадки, коли пасажири отримують всі належні послуги і 100% компенсацію, але це випадки з пасажирами, які подорожують європейськими і західними авіалініями. Прикро, але факт.

Третім, не особливо надихаючим моментом, є те, що ніякі компенсації не покладаються, якщо рейс чартерний. Вважається, що даний рейс потенційно передбачає право не тільки змінити туроператором час вильоту, але і аеропорт, з якого буде відправлятися літак, пояснюючи це, наприклад, оптимізацією польотної програми. Безумовно, тут вже вся надія тільки на самих себе і ваших менеджерів-турагентів, які обов'язково повинні вас проінформувати про самої останньої і достовірної інформації про виліт.

Сподіваюся, що інформація  буде нести для вас лише інформаційний характер, авіаперельоти будуть своєчасні, а подорожі щасливими і такими, що запам'ятовуються!

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber