Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow Ручна поклажа в літаку: корисні поради, норми і правила
Ручна поклажа в літаку: корисні поради, норми і правила

Ручна поклажа в літаку: корисні поради, норми і правила

У цій статті мова піде про те, як, збираючись у подорож, оптимізувати свою ручну поклажу і взяти все і найнеобхідніше з урахуванням сучасних тенденцій життя і пропорційно вимог авіакомпаній.

Для чого це взагалі потрібно зробити?

По-перше, для того, щоб уміститися в норми провозу багажу ручної поклажі та скомплектувати її з урахуванням правил, які встановлює той чи інший авіаперевізник.

По-друге, зробити ваш відпочинок незабутнім саме з точки зору відпочинку та приємних вражень, а не болісних очікувань в аеропортах з важкої ручною поклажею. До того ж, якщо ваш переліт супроводжується ще й стикувальними рейсами, то питання про оптимальну комплектації ручного багажу і його ваги стає вельми актуальним.

По-третє, це економічну вигідність. Деякі авіакомпанії дозволяють перевезення багажу за додаткову плату. Навіщо це робити без термінової необхідності, коли є можливість заощадити і укомплектувати акуратну сумочку або рюкзак? Не кажучи вже про те, що в цьому варіанті не доведеться її тягнути по трапу літака, а потім закидати на багажну полицю.

Отже, про всі нормах, правилах детальніше ...

 

А чи великий рюкзак?
Збираючи свій багаж, візьміть до уваги, що у кожного авіаперевізника до перевезення вимоги свої, але, як правило, розглядається до контролю саме габарити і вага:

допускаються розміри ручної поклажі: 55 (висота) х 40 (ширина) * 20 (глибина) см. Вагові обмеження коливаються від 5 до 15 кг, виходячи з того, яка це авіакомпанія, який напрямок тримає пасажир, яким класом він летить і інші.
 Порада: найкращим варіантом тут буде сумка або рюкзак, зроблені з досить щільного матеріалу, що мають можливість вмістити все, що потрібно, здатні тримати форму за рахунок щільних і якісно виконаних швів. Жорсткі сумки для таких випадків можуть не дозволити укомплектувати ваші речі так, як вам потрібно. Зверніть також увагу на те, щоб усередині сумка містила необхідну кількість кишень і відділень, виходячи з ваших потреб.

 

Що дозволено провезти понад встановлені норми
Крім одного ручного багажу на борт літака, грунтуючись на авіаційних правилах, ви також можете взяти такі аксесуари:

* Сумочку дамську * парасольку * фототехніку * плеєр * плед або шаль * планшет * відеокамера * портфель * папку з документами

* Верхній одяг * коляску * мобільне ліжечко * телефон * букет квітів * необхідні аксесуари для інвалідів * зарядний пристрій

Такий багаж також проглядається рентгенівськими променями і у деяких авіакомпаній є правило: він повинен бути поміщений на верхні багажні полиці без сторонньої допомоги. До речі, телефон потрібно обов'язково вимкнути або тримати в режимі «політ».
До речі, деякі аксесуари можна одягнути, пронести на собі, розподілити по кишенях верхнього одягу. Наприклад, окуляри, капелюх, прикраси, шийну хустку, годинник. В даному випадку для гардероба ручного багажу, який ми розглянемо далі, залишається менше речей.

 

Збираємо оптимально компактний багаж
Тепер можна поговорити про те, як скомплектувати багаж ручної поклажі оптимально. Очевидним є те, що потрібно взяти тільки найнеобхідніше.

Одяг
Виходячи з призначення поїздки, доводиться одягатися відповідно. Але, якщо є можливість, використовуйте багатошаровість, яка дозволить не тільки створити різні образи в поїздці, але і може знадобиться за своїм призначенням при перепадах температури. В цілому дорожній гардероб варто збирати з не сильно об'ємних, базових речей, що поєднуються між собою.

Подбаймо про особисту гігієну і красу на борту літака

У літак допускається брати такі предмети: зубну щітку, пасту, серветки вологі, гребінець.

Косметика: олівці для очей і губ, рум'яна, пудра, тіні, помада, тверде мило.

Забороняється брати на борт літака балончики під тиском, ріжучі предмети, що колють (манікюрні ножиці, наприклад).

Самим практичним варіантом всього необхідного з вищеназваних предметів буде використання їх міні-версії, які зручні в транспортуванні, не займають багато місця, практичні у використанні. До всього іншого, деякі авіакомпанії лоу-костери пред'являють до ручного багажу такі правила, через які доводиться брати все по-мінімуму.

Ваша аптечка в літаку
Допускається в ручній поклажі наступні медичні засоби: капсули, таблетки, інгалятори від астми, мазі, різні краплі, перекис водню, бинти. Все це бажано упакувати і взяти з інструкцією застосування.

Не забудемо про перекус

У більшості авіакомпаній заборонено проносити їжу в рідкому і желеподібному вигляді, але допускається взяти фрукти, чіпси, горіхи, бутерброди, печиво, інші продукти. Якщо з вами подорожує малюк, то дитяче харчування для нього теж взяти з собою допускається.

Продукти бажано покласти в прозорі пакети. Дозволяється пронести пляшку води, об'ємом до ста мілілітрів, але заборонено в більш об'ємною тарі, в якій налито сто мілілітрів рідини.

Все набагато простіше з товарами з duty free. Звідти ви можете купити і взяти в літак все, що завгодно. Але тут є особливість: у вас в наявності повинен бути підтверджуючий чек, товари - в прозорому пакеті, пляшки не відкривати, поки не досягнете місця призначення.

 

Що не беремо в літак, так як заборонено
інвентар спортивний: палиці лижні, гарпуни, арбалет, крикет, ключка для гольфу, хокейна;
все, що може стріляти, різати, колоти, вибухнути, обпалити, нанести каліцтво, спалахнути, запалати;
будь-які хімічні речовини, ртуть, - хлор, - газовмісткі предмети;
хімічні засоби: відбілювачі, миючі засоби, хлор;
все, що може бути сприйнятий, як граната, зброю;
сльозогінний газ в будь-якій формі, газові балончики;
літієві батареї більше 160 Ватт / год;
подарунок, загорнутий в упаковку.


Важлива порада:

не жартуйте з працівниками митниці та КПП в аеропорту з приводу бомб, будь-якого з видів зброї у вас в багажі. Це загрожує для вас втраченим часом і нервами, витраченими на огляд, перевірку вас і вашого багажу, а також запізненням на рейс. У деяких країнах такі дії навіть кваліфікуються, як злочин.

І на закінчення хотілося б ще порадити:

При будь-якому вильоті спочатку не полінуйтеся - вивчіть правила перевезення багажу у тій авіакомпанії, якій летите.
Збираючи свій багаж, керуйтеся принципами функціональності, практичності, раціональності та індивідуальних ваших потреб.
Використовуйте всі можливості, щоб зробити ваш авіапереліт комфортніше, включаючи і оптимальну комплектацію вашого багажу.
 

Бажаю вам чудесних, легких і приємних подорожей!

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Зараз на сайті: 1 гість
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber