Верх
____________Головна arrow Поради туристам arrow 9 помилок, які не варто робити в Лісабоні
9 помилок, які не варто робити в Лісабоні

Плануєш відвідати Лісабон?

Поїздка в це місто буде чудовою в будь-якому випадку, але якщо будеш уникати наступних помилок, отримаєш максимальне задоволення від подорожі. Ось що не потрібно робити в Лісабоні.

1. НАДТО РОЗСЛАБЛЯТИСЯ


Лісабон має якусь чарівну заспокійливою атмосферою, але це не завжди на благо. Тотальна краса навколо, деталі, від яких неможливо відірвати погляд, усміхнені добродушні місцеві, неймовірна спека влітку іноді заважають сфокусуватися.

А цього сильніше, ніж школярі карантину, радіють кишенькові злодії. Так що зроби над собою зусилля і зберися. Стеж за своїми речами, не носи телефон в задній кишені, чи не світи грошима і документами.

 

2. КАТАТИСЯ НА ТРАМВАЇ № 28

Коли тобі захочеться покататися на знаменитому 28-му трамваї, згадай, що про нього знаєш не тільки ти, а й кілька тисяч інших туристів. На стартовій зупинці вони шикуються в чергу, а потім штурмують транспорт в надії зайняти козирні місця біля вікон.

Лісабонський трамвай № E28 з'єднує березня Моніж з Кампо-де-Оуріке і проходить через популярні райони Граса, Алфама, Байша і Ештрела. Якщо цей маршрут для тебе не є принциповим, і ти просто хочеш прокотитися на одному з трамваїв міста, сідай на трамвай E24. Це недавно відкритий маршрут, який з'єднує площу Луїша Камоенса з Камполіде. І там завжди є вільні місця.

Чесне слово, 28-й набагато яскравіше зовні, ніж зсередини. Прогулюючись по Лісабону, ти цілком і повністю відчуєш колорит жовтих трамваїв і зробиш мільйон фото на їх фоні.

 

3. СЕЛИТИСЯ НА ЛІВОМУ БЕРЕЗІ

У центрі Лісабона жити дорогувато, тому багато хто воліє бронювати готелі-квартири-апартаменти в інших районах. На лівому березі Тежу в передмісті під назвою Алмада вартість житла чи не найнижча, але ми б не радили селитися в цих краях.


Щоб потрапити з Алмаді в історичне місто, потрібно проїхати по знаменитому мосту 25 квітня. Шлях, безумовно, гарний, але добиратися так кожен раз - не варіант. Іноді дорога ну дуже перевантажена і є ризик після повернення додому на питання: «Де встиг побувати в Лісабоні?» відповісти: «У пробці».

 

4. БРОНЮВАТИ СНІДАНКИ В ГОТЕЛІ

 Чи не снідай в готелі, не роби помилку. Багато туристів впевнені, що ранковий перекус в готелі - відмінна ідея. Можливо, але не в Лісабоні. Тут це не що інше, як втрата часу. Так що, прокинувшись, бігом в місто. Там на всіх вистачить хороших кав'ярень і недорогої їжі. Тільки уяви, як береш каву міцніше, випічку поароматней і спостерігаєш за пробудженням одного з кращих міст на цій планеті.

Чи плануєш поїсти в ресторані? Розглядаючи варіанти, дивись на меню: якщо є переклад на англійську, заклад, швидше за все, для туристів. Ніхто не говорить, що такий ресторан поганий, але знайти автентичне місце - безцінне.

 

5. СТОЯТИ В ЧЕРЗІ  ЗА ТІСТЕЧКОМ ПАШТЕЙШ В БЕЛЕМЕ

Чи не кожен турист в Лісабоні вважає своїм обов'язком спробувати місцеві традиційні тістечка пушту-де-ната в кондитерській Pasteis de Belem. Щоб спробувати десерт саме в цьому закладі на головній вулиці історичного району - Белема, потрібно відстояти в черзі. Тут їх, до речі, дві. В одній, коротше, треба чекати, щоб купити десерт з собою, в інший, досить довгою, щоб зайняти столик в кондитерській. Якщо ти не хочеш чекати свою булочку, немов Хатіко, то сміливо проходь повз.


У Лісабоні величезна кількість інших прекрасних паштеларій. Гуляй по місту і забігай хоч в кожну.

Белемскі тістечка за смаком трохи відрізняються, але це не означає, що вони найкращі. Найдешевшими їх теж не назвеш. У всіх кондитерських в Лісабоні ціни приблизно однакові - близько € 1,2.

 

6.  РОЗМОВЛЯТИ ІСПАНСЬКОЮ

Ніяких «Грасіас». Серйозно. Іспанська з португальським тільки далекі родичі. Так що не намагайся підкорювати місцевих відомими тобі іспанськими словами або фразами.

Португальці неконфліктні, доброзичливі і не скажуть в обличчя, що ти помилився країною, але, швидше за все, образяться. Краще вивчи, як буде на португальському «добрий день», «доброго ранку», «дякую», «до побачення» і буде всім щастя

 

7.  КУПУВАТИ ВИНО В TIME OUT MARKET

Time Out Market - популярне серед туристів місце, яке зазвичай забито під зав'язку. Там завжди готують якісні страви і подають смачні напої. Обов'язково зазирни сюди, відчуй колорит, спробуй місцеву кухню, але пам'ятай: вино тут за ціною золота. Якщо ти з компанією і не хочеш платити за келих, як за пляшку, вирушай у будь-який міський супермаркет. Там за € 3 можна взяти дійсно гарне вино.

 

8. ОРЕНДУВАТИ ВЕЛОСИПЕД 

Лісабон стоїть на пагорбах і кататися тут на велосипеді, м'яко кажучи, проблематично. Тільки уяви, як з рюкзаком на плечах штовхаєш транспорт, намагаючись дістатися до оглядового майданчика. Навряд чи це принесе тобі велику радість (але твій тренер напевно буде щасливий).

У Лісабоні непросто їздити не тільки під гірку. Велика частина міста покрита старовинної бруківкою. Це нереально красиво, але, якщо ти на вело, реально незручно.


 9. СЛУХАТИ ФАДУ В ТУРИСТИЧНОМУ МІСЦІ

У Лісабоні величезна кількість розкручених місць, де можна познакомітья з культурою музичного жанру фаду. Але відвідувати туристичні ресторани для цієї справи - не найкраща ідея. Там високі ціни і не завжди відчувається торішній атмосфера.

Якщо хочеш почути справжній Фаду - такий, щоб душа розгорнулася і згорнулася назад, вирушай в наступні заклади.

Будинок фаду Tasca do Chico (Байрру Алту)
Адреса: Rua do Diário de Notícias, 39.

Bela - Fado, vinho e petiscos (Алфама)
Адреса: Rua dos Remédios, 186/190.

 

 

 

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ЗНИЖКИ НА ТУРИ ПО ЄВРОПІ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, знижки на тур, Альтан, туристична фірма у Львові

ТУРАГЕНСТВО "CORAL TRAVEL"


корал тревел

ПРЯМИЙ ПРОДАЖ

ПОШУК ТУРУ, актуальні ціни, реальні пропозиції, туристична фірма у Львові, АЛЬТАН, гарячі путівки
Альтан, туристична фірма, Львів. путівки в Туреччину, Туреччина зі Львова
Не знайшли бажаний тур?! Це не означає що такого туру у нас немає! Зв'яжіться з нами по телефону і ми підберемо або навіть створимо найкращий тур  для Вас!
 
(063) 0 - 740 - 740
(067) 370 - 16 - 02

Корпоративне обслуговуванняДля корпоративних замовників наша туристична агенція пропонує особливі умови організації і проведення корпоративних заходів на кращих курортах Єгипту, Туреччини і Таїланду, вікенди у Європі, спеціальні програми для школярів та студентів

Читати далі>>

Інформація туристам

Корпоративне обслуговування

Голосування

Куди їдемо відпочивати?
 
Альтан, туристична агенція, найкращі пропозиції кожного дня. Альтан, туристична фірма. АЛЬТАН, ЛЬВІВ.
Telegram
Instagram

Наші партнери

coral travel. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд teztour. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд 

anex. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд turtess. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд  

 Таїланд, Шри Ланка, МЕКСИКА, Мальдіви, КІПР, ОАЕ

pegas. путівки в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Тайланд TPG. путівки в ГРЕЦІЮ, Кріт, РОДОС, Іспанія зі Львова, ОАЕ, ШРІ ЛАНКА, Тайланд

ЄГИПЕТ ЗІ ЛЬВОВА, ТУРЕЧЧИНА ЗІ ЛЬВОВА, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ, ТУРИ В ГРЕЦІЮ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН VIP ТУРИ, ГРЕЦІЯ ЕЛІТ КЛАСУ, НАЙКРАЩІ ГОТЕЛІ ГРЕЦІЇ, ГРЕЦІЯ ВІП, АЛЬТАН, АЛЬТАНТУР, ЛЮКС ГОТЕЛІ

ГРЕЦІЯ, ГАРЯЧІ ПУТІВКИ В ГРЕЦІЮ, ПУТІВКИ НА КРІТ, Халкідікі, РОДОС, ЗІ ЛЬВОВА, АЛЬТАН екскурсійні тури по Європі, автобусні тури по Європі, авіа тури по Європі, круїзи

 

 

 

 

АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
АЛЬТАН,ТУРИСТИЧНА ФІРМА ЛЬВІВ,ВІДПОЧИНОК НА МОРІ,АВТОБУСНІ ТУРИ ЗІ ЛЬВОВА,ЛЬВІВ,ТУРИ ЗАКОРДОН
Туристична фірма
"Альтан"
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт.  

(067) 3-701-602        (093)525-40-20

(093)0-740-740  (067)373-26-00 viber